:

:

TV Most

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

clock

Oktobar 23, 2019   12:30

0

241

"Dualno obrazovanje je budućnost Srbije"

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednicom Saveta za dualno obrazovanje Švajcarske Ursulom Rejnold.

Predsednik Vučić rekao je da saradnja u oblasti obrazovanja predstavlja jedan od njenih najznačajnijih segmenata već dobrih bilateralnih odnosa Srbije i Švajcarske i posebno istakao da je razvoj dualnog obrazovanja jedan od strateških ciljeva Vlade Republike Srbije koji će omogućiti dalje smanjenje stope nezaposlenosti, dostizanje održivog razvoja naše privrede, sprečavanje odliva stručnog kadra i kvalifikovane snage i pripremiti mlade ljude da rade u najboljim kompanijama u Srbiji, saopštila je Služba za odnose s javnošću predsednika Srbije.. 

Predsednik Vučić zahvalio  je sagovornicima na dosadašnjoj pruženoj pomoći i saradnji na ovom planu i rekao da Srbija smatra Švajcarsku zemljom sa jednim od najboljih obrazovnih sistema i da upravo zbog toga želimo da primenimo njen model dualnog obrazovanja i prilagodimo ga našim uslovima. On je takođe zahvalio na pomoći švajcarske Vlade u iznosu od 8 miliona švajcarskih franaka za implementaciju projekta „Od obrazovanja do zapošljavanja (E2E)“ u opštinama Knjaževac, Kragujevac, Kruševac, Novi Pazar i Pirot a kojim se omogućava lakše zapošljavanje mladih.

Predsednica Saveta Rejnold pohvalila je rad svih institucija koje rade na implementaciji dualnog sistema u Srbiji i zahvalila predsedniku Vučiću na ličnom angažovanju po ovom pitanju.

Na sastanku je dogovoreno da se u decembru ove godine u Beogradu održi konferencija na kojoj se planira učešće preko hiljadu kompanija i gde će biti predstavljene sve prednosti dualnog obrazovanja i dostupnost kvalifikovanih kadrova za dalji razvoj ukupne ekonomije Srbije.

Izvor: TV Most, saopštenje

Vučićdualno obrazovanjeUrsula Renold
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva