:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Mart 03, 2022   15:34

0

148

Đukanović dao Dritanu Abazoviću mandat za formiranje vlade

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović saopštio je da daje mandat za formiranje vlade lideru Građanskog pokreta URA Dritanu Abazoviću.

Milo Đukanović i Dritan Abazović su se sastali ranije danas, kada je predsednik Crne Gore obavestio potpredsednika Vlade da je završio konsultacije na koje su pozvani predstavnici političkih partija zastupljenih u Skupštini Crne Gore i da namerava da mu da mandat, javljaju Vijesti.

Đukanović je u saopštenju naveo da su ga predstavnici Građanskog pokreta URA i njihovi politički partneri nedvosmisleno uverili da imaju parlamentarnu većinu za izbor 43. Vlade Crne Gore u Skupštini.

"Stoga sam doneo odluku da mandat za formiranje Vlade poverim gospodinu Abazoviću, u uverenju da je u najboljem interesu Crne Gore da što pre dobije Vladu u punom kapacitetu njene funkcionalonsti, posebno zbog dodatnih bezbednosno-političkih izazova generisanih ratom u Ukrajini i njegovim refleksijom na stabilonst našeg regiona. Očekujem da u kratkom roku Parlament Crne Gore održi sednicu i odluči o programu i sastavu Vlade na predlog mandatara", navedeno je u Đukanovićevom saopštenju.

Poslanici u Skupštini Crne Gore su, na predlog koalicije "Crno na bijelo" i opozicije, 4. februara izglasali nepoverenje Vladi Crne Gore koju je vodio premijer Zdravko Krivokapić, nakon čega je dužnosti razrešen i predsednik parlamenta Aleksa Bečić.

Izvor: T a n j u g

Milo ĐukanovićDritan AbazovićVlada Crne Goremandatar
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva