:

:

TV Most

Foto: EPA

clock

Mart 28, 2023   9:12

0

77

Đukanović: Jakov Milatović nastupa sa platforme ,,velike Srbije"

Predsednički kandidat Demokratske partije socijalista i aktuelni šef crnogorske države Milo Đukanović tvrdi da njegov protivkandidat u drugom izbornom krugu, 2. aprila, Jakov Milatović iz Pokreta Evropa sad, ,,nastupa sa platforme ,,velike Srbije".

Osvrnuvši se na prvi izborni krug, Đukanović je rekao da većina njegovih protivkandidata nastupalo sa platforme ,,velike Srbije". 

,,To je nesumnjivo  Mandić, Danilović koji to s ponosom ističu, ali koliko god pokušavali da se prikriju to su i  Bečić i Milatović. To je svakome ko zagrebe malo ispod površine potpuno jasno. I jedan i drugi su poletarci SNP-a, koji su na svakom raskršću kroz koje smo prolazili, bili protiv Crne Gore. Njihov temelj je tamo, nisu se oni mnogo odatle pomerili, ako su se uopšte pomerili", kazao je Đukanović na predizbornoj tribini u jednoj od bjelopoljskih mesnih zajednica.

Prema njegovim rečima, protekle dve i po godine, od kada je njegov DPS nakon tri decenije otišao u opoziciju na parlamentarnim avgustovskim izborima 2020.,  ,,najtačnije mogu opisati kao agonija crnogorskog društva".

S obzirom na to da Crnu Goru nakon predsedničkih očekuju i vanredni parlamentarni izbori, Đukanović, kako je saopšteno iz DPS, kaže da se predstojeći predsednički izbori mogu posmatrati kao prvo poluvreme.

On je pozvao građane da ulože veliki napor da, kako je kazao, dođemo do pobede, koju ćemo 2. aprila proslaviti.

,,Razni će uticaji i uplivi biti kao što znamo i vi ste ih ovde videli kao i ja, tamo gde ja živim. Zato, hoću da vas zaista samo motivišem, da u ovih nekoliko dana uradimo bukvalno sve. Ako tako budemo radili onda sam ja savršeno miran i ubeđen da mi u nedelju veče slavimo još jednu veliku pobedu”, rekao je Đukanović, koji Crnom Gorom vlada duže od 30 godina što na mestu šefa države, što kao premijer.

Izvor: T a n j u g ; foto: EPA

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva