:

:

TV Most

Foto: EPA

clock

Mart 19, 2023   15:32

0

124

Đukanović: Nisam neprijatelj Srbije - biću ponovo predsednik CG

Kandidat za predsednika Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da nije neprijatelj Srbije, te da očekuje da će postati ponovo predsednik država u drugom krugu izbora a zatim predvoditi Demokratsku partiju socijalista i na parlamentarnim izborima u junu. 

,,Moja želja je najbolji mogući odnosi sa svim susedima, počev od Srbije, i mislim da sam to i dokazao svojim dosadašnjim delovanjem", rekao je Đukanović novinarima posle današnjeg glasanja u prvom krugu predsedničkih izbora. 

Dodao je da građanska Crna Gora nema alternativu, te da bi bila na putu kraja ako bi zalutala bilo kojim nacionalističkim rukavcem. 

Rekao je da se može očekivati da predvodi svoju partiju na parlamentarnim izborima. 

Đukanović je ocenio da Crna Gora mora da opstane kao multinacionalna država, te naglasio da se protivi ideji svrstavanja u ,,nacionalne torove" na Balkanu. 

Dodao je da bi bili glupi da posle 30 godina balkanski narodi iskušavaju ponovo isti recept koji je koštao 150.000 života. 

,,Crna Gora je nažalost 2,5 godine u ozbiljnoj i svestranoj krizi. Treba joj oporavak, i povratak u stanje normalnosti u kome je bila dugo vremena posle nezavisnosti", smatra. 

Izvor: T a n j u g ; foto: EPA

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva