:

:

TV Most

Foto: RTCG

clock

Februar 15, 2020   20:17

0

253

Đukanović: Ohrabruje sastanak Markovića i Amfilohija, bez razgovora se ne može doći do rešenja

Prvi sastanak premijera Duška Markovića sa mitropolitom Amfilohijem ohrabruje, jer iskustvo pokazuje da se bez razgovora ne može doći do rešenja, kazao je predsednik Crne Gore Milo Đukanović za Televiziju Crne Gore. 

"Spremnost da se razgovara znači spremnost da se čuju argumenti koji bi pokazali da su neka polazišta pogrešna, budući da su mišljenja države i SPC o Zakonu o slobodi veroispovesti oprečna. Verujem da je to jedini mogući put da se nesporazumi prevazilaze, da se unese doza međusobnog boljeg razumevanja, da se doprinese spuštanju tenzija koje su potpuno bezrazložno podignute u crnogorskom društvu. I na kraju, da se na taj način vratimo u atmosferu koja će obezbediti, ne samo pouzdaniji utisak stabilnosti domaćoj i inostranoj javnosti, već i obezbediti značajniju mobilizaciju svih naših potencijala koja treba da doprinesu našem ekonomskom i demokratskom razvoju", rekao je Đukanović odgovarajući na pitanja novinara.

Sastanak predstavnika Mitropolije crnogorsko primorske i Vlade Crne Gore nije rešio probleme nastale usvajanjem Zakona o slobodi veroispovesti, pa se litije nastavljaju, a razgovori će biti nastavljeni na ekspertskom nivou.

Izvor: Vijesti

Milo ĐukanovićZakon o slobodi veroispovestiAmfilohije RadovićDuško Marković
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva