:

:

TV Most

Foto: Vijesti

clock

April 21, 2021   15:44

0

126

Đukanović optužuje Vučića da je promoter velikosrpske politike

Crnogorski predsednik Milo Đukanović ponovo je danas optužo predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se, kako tvrdi, najnovijim izjavama stavio u ulogu "promotera velikosrpske politike". 

Komentarišući poslednje izjave Vučića o zbivanjima u Crnoj Gori, kako prenose mediji, a vezano za Vučićevo godtovanje na Fejs TV, Đukanović je nazvao "samosažaljivim prenemaganjem srpskog predsednika".

Za njega je, kaže, "tragikomično" kada neko, ko očigledno preuzima na sebe odgovornost i autorstvo za bujanje velikosrpskog nacionalizma, Crnoj Gori inputira crnogorski nacionalizam.

Tvrdi da se niko ne može setiti nijedne štete ili žrtve koju je proizveo crnogorski nacionalizam, ali da je, kako je naveo, jasno koliko je štete i žrtava "proizveo velikosrpski nacionalizam".

Imamo, kazao je Đukanović novinarima nakon uručenja nagrada u Privrednoj komori Crne Gore, direktnu izjavu predsednika Srbije koji se stavio u ulogu promotera velikosrpske politike.

Đukanović tvrdi da mu Vučić, kako navodi, "podmeće udbaške uloge" i da ga "lažima beznadežno i jalovo" diskredituje.

O temeljnom ugovoru crnogorske vlade i SPC, Đukanović je rekao da se nada da vladi neće pasti na pamet da to uradi u zakulisnoj proceduri.

"Moramo da znamo sve tačno. Postoje informacije da nova postava SPC u Beogradu dovodi u pitanje ranije stavove Svetog arhijerejskog sabora. Ako je SPC došla do novog stanovišta, uverenja sam da je dobro kada imamo ugovor jer oni obavezuju i odgovorne ljude", rekao je Đukanović.

Komentarišući navodni non-pejper o promeni gradnica na Zapadnom Balkanu, Đukanović je rekao da je to "opako štivo" i da ga je mogao predložiti neko ko, kako navodi, želi rat.

"Korekcija granice je ulazak u rat. Nadam se da ima dovoljno ozbiljnih ljudi da ne dozvole da zavrašamo u scenario koji smo doživeli”, rekao je crnogorski predsednik.

Izvor: T a n j u g

Milo ĐukanovićAleksandar Vučićnon pejperZapadni BalkanSPC
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva