:

:

TV Most

clock

Decembar 13, 2022   16:43

0

125

Đukanović parlamentu vratio Zakon o predsedniku zbog grešaka u nazivu

Šef crnogorske države Milo Đukanović danas je vratio parlamentu usvojene izmene i dopune Zakona o predsedniku Crne Gore, zbog načinjenih faktografskih grešaka u nazivu ovog akta.

Savetnik predsednika za ustavni sistem i pravna pitanja Boris Bastijančić saopštio je da je Đukanović danas primio dopis predsednice Skupštine Danijele Đurović, ali da je Zakon vratio zahtevajući da se otklone neke pogreške u nazivu usvojenog akta.

Bastijančić pojašnjava i da pomenuti Zakon nije usvojen juče u Skupštini već još, kako navodi, 2018. godine i precizira da je u parlamentu u ponedeljak usvojen Zakon o izmenama i dopunama Zakona o Predsedniku Crne Gore.

Ukazujući na pogreške, Bastjančić je saopštio da zarad proceduralne legitimnosti ukupnog zakonodavnog postupka i pouzdanosti spisa formiranog predmeta, Đukanović daje doprinos profesionalnoj međuinstitucionalnoj korespondenciji i dopisom je predsednicu Danijelu Đurović zamolio da, kako se navodi, "pravovremeno otkloni faktografsku grešku koju je načinila, a odnosi se na valjanost naziva ponovno izglasanog odnosnog opšteg pravnog akta, i nakon toga mu isti uredan dostavi".

Izvor: T a n j u g

Crna GoraĐukanovićZakon o predsedniku
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva