:

:

TV Most

Foto: FB / Milo Đukanović

clock

Jun 28, 2019   20:48

0

269

Đukanović podržao obnovu dijaloga Beograda i Prištine

Crnogorski predsednik Milo Đukanović podržao jej danas, kako je rekao, obnovu dijaloga Beograda i Prištine u najskorijem roku, kako bi se, kako je kazao, pokazala odgovornost prema regionu i njegovoj evropskoj perspektivi. 

Đukanović je to rekao u razgovoru sa diplomatskim predstavnikom Prištine u Podgorici, Skenderom Durmišijem, kojeg je primio u oproštajnu posetu, istakavši i da će Crna Gora nastojati da bude konstruktivan partner, svesna delikatnosti tog pitanja i njegovog značaja za stabilnost regiona u celini.

"Crna Gora pažljivo prati događaje na Kosovu, sa pozicije prijateljskih odnosa suseda, ali i sa željom da problemi koji postoje u regionu dobiju što pre epilog u interesu svih", rekao je Đukanović, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Ocenio je da stupanje na snagu Sporazuma o granici, otvaranje Razvojnog centra Crnogoraca na Kosovu, kao i imenovanje počasnog konzula, procesi su koji su učvrstili poverenje i unapredili saradnju. 

Đukanović je, dodaje se, istakao da će Crna Gora "nastaviti da podržava stabilnost i prosperitet Kosova i njegovu dalju evropsku integraciju".

Izvor: T a n j u g

ĐukanovićDurmišiKiMCrna Goradijalog BG-PR
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva