:

:

TV Most

clock

Oktobar 31, 2019   18:38

0

118

Đukanović: SPC svojim delovanjem čini pitanje crkve urgentnim

Pitanje Crkve je sada realno na dnevnom redu i ne možemo dalje zatvarati oči pred tim problemom, rekao je crnogorski predsednik Milo Đukanović.

Ukazujući da je neophodno obezbediti da svaki građanin može da ostvaruje svoja verska prava u crkvi u kojoj želi, a ne u nekoj koju mu neko propisuje, Đukanović je rekao da kada se otvaraju teška pitanja koja imaju istorijski svoje vrlo duboke korene teško da se može naći pravi trenutak za to.

"Kao što znate, nijesmo žurili sa otvaranjem tog pitanja. Čini ga urgentnim i djelovanje SPC u odnosu na Crnu Goru. Kao što vidimo sa najviših adresa iz SPC mi imamo jedan uvredljiv odnos i prema Crnoj Gori kao državi, podsjetimo se riječi patrijarha SPC i imamo odnos koji kroz dejstvo filijale SPC pokušava da poništava sve vrijednosti savremene Crne Gore," rekao je Đukanović, preneo je portal RTCG.

Đukanović je ponovio da je za vladajuću koaliciju tehnička Vlada neprihvatljiva.

Poručio je da insistiranje na toj priči politička ucena koja nema utemeljenje u izbornim rezultatima.

"Niko pa ni DPS nema pravo da se prema povjerenju građana odnosi kao prema bezvrijednom poklonu. To je prije svega pitanje povjerenja i pitanje odgovornosti za dato povjerenje od strane građana. Zato nemamo namjeru da pristajemo na ucjenu bilo čiju pa ni crnogorske opozicije. Odgovor na takve zahtjeve je ne", poručio je Đukanović. 

Izvor: RTS, RTCG

Crna GoraĐukanovićSPC
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva