:

:

TV Most

Foto: dps.me

clock

Decembar 14, 2022   18:28

0

160

Đukanoviću dostavljen ispravljen Zakon o predsedniku

Predsednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović dostavila je predsedniku države Milu Đukanoviću ispravljeni akt Izmena zakona o predsedniku, potvrđeno je Televiziji Crne Gore (TVCG).

 

Đukanović je juče vratio Skupštini Izmene Zakona o predsedniku zbog greške u nazivu. Zakon je ponovo usvojen u ponedeljak na skupštinskom zasedanju.

"Predsednica Skupštine otklonila je faktografsku grešku koju je juče, u svom prvobitnom dopisu, načinila i danas isti uredno dostavila Predsedniku Crne Gore. O daljem postupanju šefa države, u aktuelnom mnogostruko izazovnom crnogorskom društveno-političkom ambijentu, javnost će biti pravovremeno obaveštena", saopštio je Boris Bastijančić, savetnik predsednika za ustavni sistem i pravna pitanja.

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović vratio je 7. novembra Skupštini Zakon o predsedniku na ponovno odlučivanje, ocenjujući da bi takav akt izazvao konfuziju ustavnih nadležnosti najvažnijih državnih organa, uništio princip podele vlasti i urušio državnopravni poredak.

Izmene Zakona o predsedniku usvojila je skupštinska većina prvi put 2. novembra.

Da bi zakon stupio na snagu, neophodno je nakon usvajanja u Skupštini da ga proglasi predsednik države svojim potpisom.

Izmene Zakona su predviđale da parlamentarna većina preuzme nadležnosti predsednika Crne Gore u oblasti predlaganja mandatara za sastav nove vlade.

Izvor: RTS

Milo ĐukanovićCrna GoraZakon o predsedniku
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva