:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

April 21, 2019   12:05

0

219

Đukić Dejanović: Dijalog u parlamentu, ne na ulici

Potpredsednica Socijalističke partije Srbije (SPS) Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da će se početkom maja znati šta su odlučili predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegova Srpska napredna stranke (SNS) o izborima - da li će biti ranije, ove godine, ili u martu sledeće.

"Stav socijalista je da mandat treba da traje onoliko koliko treba, četiri godine, ali kad uđete u izbornu godinu, situaciju ne menja to da li ćete imati izbore mesec, dva ili pet ranije ili kasnije", rekla je Đukić Dejanovićeva za TV Prva.

Ona je dodala i da pošto opozicija smatra da vlast ne radi kako treba, onda, "ako toliko toga ne valja, hajmo na izbore".

Đukić Dejanovićeva je istakla da dijalog treba da se vodi u parlamentu, a ne na ulici, i da bi ona da je opozicija "radila sve suprotno i ne bi koristila instrumentarij kojim se oni koriste".

Al,i ako neko kontinuirano insistira na tome da vlast ne radi dobro, da je narod nezadovoljan i to u izbornoj godini, onda treba održati izbore, smatra Slavica Đukić Dejanović i dodaje da ne veruje da građani očekuju da se na ulici dogovara o promeni zakona.

"Vreme vređanja, uličnih nedogovanja je iza nas i mislim da smo napravili korak napred, da predstavnici naroda mogu da naprave konstruktivnu atmosferu u institucijama... kroz institucije moramo da rešavamo sva pitanja", smatra Đukić Dejanović, koja je i ministarka u Vladi   Srbije zadužena za populacionu i demokgrafsku politiku.

Kako kaže, volja većine je obavezujuća i za one kojima se to možda ne dopada, dok manjina ima apsolutno sva prava, da, na primer, učestvuje u izmenama zakonodavnih tekstova i da se nametne svojom konstruktivnošću, a ne osudom svega što je napravljeno.

Govoreći o izmenama zakona o finansijskoj podršci porodica s decom, Đukić Dejanovićeva je iznela očekivanje da će sve te žene u drugoj polovini godine imati više finansijskih sredstava nego do sada.

On je rekla da će vlada u aprilu da završi "taj posao i tokom prolećnog zasedanja uputiti tekst zakona Skupštini" i da će poslanici relativno brzo staviti izmene zakona na dnevni red.

Niko neće primiti manje novca nego što iznosi minimalac, istakla je ministarka.

Izvor: T a n j u g

Đukić DejanovićizboriparlamentSPS
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva