:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Februar 28, 2024   9:22

0

51

Đukić Dejanović: I roditelji đaka bi mogli da odgovaraju zbog noža u školi

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je da se još sprovodi istraga o tome kako se u rancu jednog od učenika Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" našao nož i da će javnost biti upoznata sa informacijama kada se bude utvrdila istina.

Đukić Dejanović je istakla da krivicu pored deteta koje je ponelo nož u školu, snose i njegovi roditelji. "Takvom oružju nije mesto u školi, u rancu učenika. Ako je dete ponelo nož od kuće, naravno da će biti određena sankcija i roditelju", rekla je ona za "Blic televiziju".

Ministarka je navela da će deo "Ribnikara" u kome se u maju prošle godine dogodila tragedija biti memorijalni centar, ali da je dinamika odlučivanja i samo odlučivanje o tome kako će izgledati, odluka roditelja i stručnih lica, kao i drugih strana uključenih u ovaj proces.

"Roditelji koji su izgubili decu i najbliži srodnici su bili i tada stava uglavnom da to treba da bude mesto koje će zauvek biti obeleženo tugom i na neki način podsećati na tragediju koja se dogodila i sa porukom da se više nigde ne sme dogoditi", rekla je ona.

Dodala je da je period od godinu dana bio vreme da se vidi šta stručnjaci različiith profila, roditelji dece koje više nema, misle o tom načinu obeležavanja i kako memorijalni centar treba da izgleda u pogledu poruke kao i arhitektonskog rešenja.

Javni čas ispred "Ribnikara"

Povodom pronalaženja noža kod učenika u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", roditelji i učenici okupili su se ispred ulaza škole u Ulici kralja Milutina kako bi održali javni čas. Veran Matić, predsednik Fonda B92 rekao je za RTS da su đaci izašli kako bi pokazali protest jer je prošle nedelje otkriven nož kod učenika.

"To se desilo drugi put za mesec dana da kod učenika pronađu nož, drugi put je reagovano. Roditelji nisu zadovoljni jer nisu dobili pisano obećanje da će učenik kod koga je pronađen nož pratiti nastavu onlajn", rekao je Matić.

Prema njegovim rečima, nož se sve češće koristi, ubijen je mladić nožem prošle nedelje i to su sve upozorenja na koja hitno mora da se reaguje.

Izvor: T a n j u g, RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva