Đurđević: DFC značajna i velika institucija

:

:

TV Most

clock

Septembar 21, 2020   10:46

0

29

Đurđević: DFC značajna i velika institucija

Visoki Predstavnici Američke razvojne agencije DFC, predvođeni izvršnim direktorom Adamom Bolerom, stižu u Srbiju. Nenad Đurđević, savetnik za međunarodne odnose predsednika Privredne komore Srbije, kaže za RTS da će se delegacija DFC videti i sa srpskim kompanijama, potencijalnim partnerima, kao i sa američkim firmama koje u Srbiji već posluju.

Nenad Đurđević je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da je DFC značajna i velika institucija, koja u Srbiju dolazi dve nedelje nakon potpisivanja sporazuma u Vašingtonu.

"Vidim dodatni tračak optimizma da će da se ubrzaju projekti koji nisu započeli ili koji su započeli a idu sporo. Puno infrastrukturnih projekata su u fazi projekta i nisu počeli sa realizacijom, uključujući auto-put Niš-Priština", napominje savetnik za međunarodne odnose predsednika PKS.

Privredna komora Srbije je, kaže, pre svega želela da sugeriše DFC-u da se vide sa što više kompanija koje sutra mogu biti njihovi partneri. Reč je, pre svega, o firmama iz oblasti energike, odlaganja opasnog otpada.

Prema njegovim rečima, delegacija DFC želi da se vidi i sa američkim kompanijama koje posluju ovde, popus En-Si-Ara.

"Njihovo prisustvo daje poruku američkim fondovima i fondacijama da Srbija i region jesu na mapi američkog interesa, i političkog i ekonomskog. Njihova kancelarija ovde će biti za ceo zapadni Balkan", napomenuo je Đurđević.

Jedna od tema biće i razmatranje projekata koji mogu da povezuju kosovske i naše privrednike.

Ističe da je dobro i što će DFC uskoro imati garantnu šemu za podršku malim i srednjim preduzećima u Srbiji.

"Ta sredstva mogu dati podsticaj i to je pozitivna stvar. Ovo bih gledao kao jednu perspektivu i za šest meseci ćemo moći da vidimo šta će od projekata biti realizovano", napominje savetnik za međunarodne odnose predsednika PKS.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva