:

:

TV Most

clock

Jun 18, 2019   14:01

0

289

Đurić: Čičko je slika i prilika politike Vuka Jeremića

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Marko Đurić izjavio je danas da je Vuk Jeremić sa "novim pulenima, poput Nenada Cvetkovića Čička", u albanskim kafanama i medijima napada državnu politiku i predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ocenio da je Čičko "slika i prilika" politike Jeremića.

 

Reč je, navodi Đurić u saopštenju upućenom medijima, o osuđenom silovatelju i potkazivaču Srba koji je pokušavao da se aktivira kod mnogih, ali je samo kod Jeremića uspeo što, dodao je, više nego bilo šta drugo govori o obojici.

"Srbima na KiM život je postao nepodnošljiv i egzistencijalno ugrožen, a oni poniženi i zgaženo im je dostojanstvo kada su 'veliki magovi', poput Vuka Jeremića, u međunarodnim institucijama dali potvrdu jednostrano proglašenoj kosovskoj nezavisnosti, a potom i instalirali granicu između Srba i Srba na Jarinju i Brnjaku", navodi Đurić.

On je ocenio kao frapantno to što, kako kaže, Jeremić dopušta sebi da javno govori o teškom položaju srpskog naroda na KiM i kriminalu.

"On koji je povezan sa belosvetskim organizovanim kriminalnim grupama. On koji je toliko zla naneo Srbima u južnoj pokrajini svojom štetočinskom politikom, da sada ne sme da priviri u većinski srpske sredine u južnoj pokrajini. Sada Jeremić, sa novim pulenima, poput Nenada Cvetkovića Čička, u albanskim kafanama i albanskim medijima napada državnu politiku i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, tobože lamentirajući nad teškom sudbinom srpskog naroda", rekao je Đurić i nastavio:

"Šta srpski narod na Kosmetu misli o Jeremiću nedvosmisleno mu uporno pokazuje na svim izborima, a koliko uporište i snagu ima Jeremić i njegova stranka najbolje ilustruju protesti '1 od 5 miliona' protiv Vučića i Srbije, na kojima je Jeremić okupljao između 3 i 53 simpatizera".

Zato, kaže Đurić, Jeremić sada na Kosmetu jača stranku tako što "lažno upisuje Srbe sa KiM u članstvo, krivotvoreći podatke i potpise tih ljudi, koji pokreću tužbe protiv njega i njegove partije". 

"Izgleda da mu u tome - krađama i lopovluku - u Srbiji nema ravnog", ocenio je Đurić, dodaje se u saopštenju.

On je Jeremiću poručio da po albanskim mestima, kafanama i medijima na Kosmetu ne brine o sudbini srpskog naroda jer je, kako kaže, dovoljno za taj narod učinio time što se više ne pita o njihovoj sudbini i što ne sme da poseti srpske sredine u južnoj pokrajini.

"A mi ćemo, predvođeni predsednikom Vučićem, zajedno sa našim narodom na Kosovu i Metohiji, nastaviti da se borimo da našu zemlju činimo bogatijom i uspešnijom, a budućnost nas i naše dece mirnom, prospreritetnom i predvidivom", dodao je Đurić.

Izvor: T a n j u g

ĐurićJeremićKiMČičko
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva