:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Jul 22, 2019   21:25

0

319

Đurić: Cilj Prištine je etnički čista teritorija Kosova i Metohije

Prebijanje i hapšenje sedamdesetogodišnjeg Vojislava Todorovića iz Gnjilana na administrativnom prelazu Končulj novi je eklatantan primer permanentnog pritiska na Srbe i šovinističkog odnosa privremenih institucija u Prištini prema srpskom narodu, saopštio je večeras Marko Đurić, direktor Kancelarije za KiM.

"Maltretiranje supruge Todorovića, a zatim hapšenje i prebijanje čoveka od 70 godina još jedan je dokaz da je cilj Prištine etnički čista teritorija Kosova i Metohije", naveo je Đurić.

Đurić je istakao da najoštrije osuđuje ovakvo necivilizacijsko i divljačko ponašanje i pozvao predstavnike međunarodne zajednice u južnoj pokrajini da konačno reaguju i stanu na put takvim izlivima mržnje prema pripadnicima srpske zajednice i hapšenjima isključivo na osnovu etničke pripadnosti. 

"Porodica Todorović jedna je od retkih srpskih porodica koja živi u samom Gnjilanu, te je očigledno za prištinske privremene institucije to dovoljan razlog za maltretiranje i hapšenje. 

Svima mora da bude jasno da su Srbi sa KiM čvršći nego što iko misli, i da će, uz nedvosmislenu podršku svoje države Srbije, ostati i opstati na svojim ognjištima, bez obzira na sve napade i pritiske koji se pojačavaju nakon očigledne ujdurme albanskih političkih prvaka i njihove međusobne borbe za vlast, koja se svodi isključivo na to ko će pokazati veću mržnju prema Srbima i Srbiji", zaključuje Đurić u saopštenju.

Izvor: TV Most, Saopštenje

ĐurićprebijanjeTodorovićadministrativni prelaz KončuljGnjilane
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva