:

:

TV Most

clock

Oktobar 20, 2021   21:00

0

154

Đurić: Cinizam Viole Von Kramon ledi krv u žilama

"Cinizam Viole Von Kramon ledi krv u žilama", izjavio je Marko Đurić potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke

"Tvrdnjom da je teror prištinskih specijalaca "dobrodošla i potrebna akcija" Von Kramon ući će u anale beskrupuloznosti. Umesto da kao izvestilac evropskog parlamenta o Kosovu alarmira evropsku i svetsku javnost zbog policijske brutalnosti čija direktna posledica je da se zbog primene hemijskih sredstava ugušila 71.godišnja Verica Đelić iz Zvečana, dok je 35.godišnji Srećko Sofronijević upucan bojevom municijom u leđa u sopstvenom dvorištu, Von Kramon reprodukuje prozirne laži onih koji su taj zločin počinili.

Potpuno suprotno izveštaju UN - saopštenom jasno i javno od strane Z.Tanina na sednici SB UN, u kome se jasno kaže da je reč o jednostranoj akciji koja nije bila koordinisana sa međunarodnim misijama i koja je izazvala opasnu eskalaciju sa posledicama po civilno stanovništvo, Von Kramon svesno ignoriše krv nevinih civila koja je prolivena. Umesto da se kao parlamentarac EU glasno suprotstavi akciji koja je sprovedena uz kršenje ključnih odredbi briselskog sporazuma, koje se odnose na funkcije i etničku strukturu policijskog regiona KPS sever, i to na jednostran način, ona kritikuje VP EU Borela koji je na opasnosti jednostranog delovanja ukazao. Uzalud čak i zvanična prištinska statistika po kojoj policijski region KPS sever godinama ostvaruje najbolje rezultate u borbi protiv org. kriminala na kosovu, uzalud i slovo i duh briselskog sporazuma, Von Kramon je rešila da i ono malo Srba što je na Kosovu ostalo, moraju biti večiti "loši momci" dok njen momak, Kurti, mora biti dobar čak i kada ubija.

Svaka čast na obrazu i na hrabrosti. Von Kramon glasno ćuti pred režimom u Prištini čak i kada vođen čisto ideološkim razlozima (koji bi da je bilo ko drugi na meti dobio epitet šovinizma ili čak rasizma) odbija donirane vakcine iz Srbije, i što je još mnogo gore kršeći osnovna ljudska prava zabranjuje srpskim stanovnicima pristup vakcini protiv kovid 19 i drugim vitalnim lekovima. Šta su gospođo Von Kramon tražili vaši tobožnji branitelji zakona do zuba naoružani dugim cevima u apotekama u srpskim sredinama? Prećutali ste i u vašoj izjavi i u svim vašim izveštajima jednako i da su  neki Srbi ubijeni i teško ranjeni, vaši miljenici na Kosovu, u danu koji slavite kao legitiman i potreban, zapravo upadali sa dugim cevima u obične apoteke, da hapse lekove za srce, za rak, za žene i muškarce svih uzrasta, opredeljenja i nacija, samo zato što se deklaracija koja na njima piše ne poklapa sa njihovim viđenjem statusa Kosova... Taj širi kontekst vam "nije poznat" ali vam je zato poznato da je teror presvučenih pripadnika UĆK "dobrodošla i potrebna akcija koja se sprovodi i u drugim delovima Kosova".  Zanimljivo. Još jednom, svaka čast na "hrabrosti".

Političke strasti i lobistička podrška su veoma toksična kombinacija.  U slučaju nesrećne Viole Von Kramon cinizam i pristrasnost više nisu izuzetak nego gvozdeno pravilo. Nije li međutim vreme da se u Evropskom parlamentu zapitaju ima li granice u pristrasnosti njihovog izvestioca", rekao je Đurić.

Izvor: Novosti online

KiMakcija kosovske policijeViola fon KramonMarko Đurić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva