:

:

TV Most

Foto: Kancelarija za KiM

clock

Februar 05, 2020   15:30

0

169

Đurić generalnom direktoru za zemlje EU u MSP Italije: U Prištini na vlasti oni koji su protiv dijaloga

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa generalnim direktorom za zemlje Evropske unije u Ministarstvu spoljnih poslova Italije Vićencom Ćelesteom, koga je upoznao sa političko-bezbednosnom situacijom na Kosovu i Metohiji i problemima sa kojima se suočava srpski narod u pokrajini.

Đurić je sagovorniku predočio da su se, nažalost, ostvarila upozorenja Beograda i da su u Prištini na vlast došle političke snage koje su dosadašnjom retorikom, političkim i programskim opredeljenjima dokazale da su protiv dijaloga i da su pretnja  stabilnosti u regionu.  

"Prve poruke predstavnika vlade Privremenih institucija samouprave u Prištini nagoveštavaju da tamo nema spremnosti za dijalog, što može imati dalekosežne štetne posledice", rekao je Đurić.

Prema Đurićevim rečima, Beograd ostaje opredeljen za nastavak dijaloga sa Prištinom i miroljubivo rešavanje svih nesuglasica u regionu, ali ukidanje taksi na robu iz centralne Srbije i ispunjavanje obaveza koje je Priština preuzela u briselskom dijalogu su minimalni preduslovi da do nastavka dijaloga dođe.

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMKancelarija za KiMĐurićdijalog Beograda i Prištine

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva