:

:

TV Most

clock

Jul 02, 2020   11:50

0

149

Đurić: Građani su izabrali politiku Vučića da bi Srbija bila jaka

Potpredsednik SNS Marko Đurić ocenio je danas da je politički analitičar Florijan Biber prethodnih dana postao jedna od najcitiranijih ličnosti u opozicionim medijima u Srbiji, i to ne zato što tako nešto zaslužuje "svojom neobičnom mudrošću", već zato što mržnji prema Srbiji daje pseudonaučni ton.

Đurić je u pisanoj izjavi naveo da Biber na parlamentarnim izborima u Srbiji nije dobio šta je želeo - poslušnu Srbiju po meri svojih nalogodavaca i dodao da to Biber neće nikada dobiti, koliku god buku pravili on i "njegovo Tviter jato".

Smatra da su Biberove "izmišljotine" o nekakvom autoritarizmu u Srbiji akademski vid srbofobije i jedne koncepcije da su Srbi politički inferiorni i da ne zaslužuju da se Evropa prema njima odnosi nikako drugačije nego na tutorski i neokolonijalan način.

"Suluda izvrnuta logika Florijana Bibera, prema kojoj Srbiji treba da bude lošije da bi joj potom bilo bolje, teško da može da privuče ikoga osim slaboumne i one koji iz nekog razloga mrze Srbiju i ne žele joj dobro", navodi Đurić.

Kaže da se postavlja pitanje u čije ime nastupa ovaj analitičar i akademac i lobista, i u čijem je interesu slabljenje Srbije koje preporučuje kao meru za odbranu od izmaštanog bauka autoritarizma u Srbiji.

"Građani Srbije su na demokratskim izborima ogromnom, istorijskom većinom izabrali politiku predsednika Aleksandra Vučića i Srpske naapredne stranke upravo zato da bi naša država postala jaka, kako najzad ne bi morala da puzi ni pred Biberom, ni pred njegovim poslodavcima", rekao je Đurić.

Poručio je da je Srbija donela čvrstu i ubedljivu demokratsku odluku da ne želi da bude ničija prćija i ničiji sluga, a da joj Biber i njegovi nalogodavci nikad to neće oprostiti.

Izvor: Танјуг

ĐurićVučićBiberSNS
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva