:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

April 02, 2020   13:12

0

65

Đurić i Klimov o saradnji Srbije i Rusije u borbi sa koronom

Potpredsednik SNS Marko Đurić i zamenik generalnog sekretara Jedinstvene Rusije Andrej Klimov, razgovarali su danas video-linkom o saradnji Srbije i Rusije u borbi sa virusom korona, i političkim i ekonomskim posledicama pandemije po međunarodne odnose.

 

Đurić je izrazio uverenje da će pandemija virusa korona biti još jedna potvrda bratskih odnosa i solidarnosti srpskog i ruskog naroda.
Kako se navodi u saopštenju SNS, Đurić i Klimov su konstatovali da će odnos prijateljstva i poverenja između predsednika Srbije i Rusije, Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, i u trenucima teških izazova za građane dve države, biti pouzdan osnov za učvršćivanje srpsko-ruskog prijateljstva i saradnje.
Dodaje se da će SNS i Jedinstvena Rusija nastaviti da i narednih dana i nedelja održavaju otvorene kanale za redovnu razmenu iskustava i informacija o borbi protiv virusa.
Đurić i Klimov su razgovarali i o situaciji na Kosovu i Metohiji i problemima srpskog naroda u pokrajini u svetlu epidemiološke situacije, ali i najavljenog uvođenja "reciprociteta" Prištine prema Beogradu.
Đurić, koji je i direktor Kancelarije za KiM, izrazio je zahvalnost Rusiji zbog podrške koju pruža Srbiji na međunarodnom planu, kada je reč o Kosovu i Metohiji i borbi za poštovanje međunarodnog prava.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva