:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

April 22, 2019   10:51

0

331

Đurić: Istražiti navode Rade Trajković i prirodu njenih odnosa sa privremenim institucijama u PR

Povodom gostovanja predsednice Evropskog pokreta za Kosovo i Metohiju Rade Trajković u emisiji "Novi dan" na televiziji N1, gde je izjavila da  opstrukcija u istrazi ubistva Olivera Ivanovića  dolazi iz državnog vrha, direktor Kancelarije za KiM je saopštio da je neophodno utvrditi da li ona govori istinu, odnosno kakvim dokazima raspolaže za tako "opasne i besramne tvrdnje". 

 

"U svim civilizovanim društvima mora postojati odgovornost za javno izgovorenu reč, i sloboda govora ne podrazumeva pravo da bez ikakvih konsekvenci neosnovano i bez dokaza blatite i klevećete koga želite. 

Rada Trajković je u današnjem gostovanju na N1 najdirektnije državu Srbiju optužila za „državni terorizam“ i ubistvo Olivera Ivanovića, i smatram da je neophodno utvrditi da li ona govori istinu, odnosno kakvim dokazima raspolaže za tako opasne i besramne tvrdnje. 

Ukoliko, pak, ne govori istinu, potrebno je utvrditi da li u ovom svojevrsnom širenju panike i crtanju mete ima elemenata pravne odgovornosti", navodi Đurić. 

On dalje kaže da lično ne misli da je ovaj napad na državu i demokratski izabrane predstavnike samo čin političke neodgovornosti ili patološke mržnje Rade Trajković prema sopstvenoj državi, iako je verovatno i to. 

Sve, međutim, ukazuje na to da je Rada Trajković samo jedan od učesnika organizovane kampanje rušenja ugleda države i njenih institucija, i kako kaže Đurić,smatra da je, u cilju očuvanja društvene stabilnosti, potrebno utvrditi ko sa kojim motivom učestvuje u toj kampanji i ko je njen naručilac i inspirator.   

"Očekujem zato od nadležnih državnih organa da istraže navode Rade Trajković i prirodu njenih odnosa sa privremenim institucijama samouprave u Prištini i sa pojedinim stranim diplomatama sa kojima, kako je i sama potvrdila, održava redovne kontakte", zaključuje Đurić u saopštenju.

Izvor: TV Most, Saopštenje

ĐurićRada TrajkovićOliver Ivanovićistragaubistvo
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva