:

:

TV Most

clock

Oktobar 14, 2021   15:24

0

175

Đurić: Izjava Viole Fon Kramon naivna ili zlonamerna

Ambasador Srbije u Vašingtonu Marko Đurić ocenio je kao naivnu i zlonamernu izjavu izvestioca Evropskog parlamenta za KiM Viole fon Kramon povodom jučerašnje akcije specijalnih jedinica kosovske policije na severu pokrajine.

Đurić je u objavi na Tviteru naveo da je Fon Kramon "najneodgovorniji nemački političar"

"Uverenje da je napad na područja sa većinskim srpskim stanovništvom jurišnim puškama, pod lažnim izgovorom nametnute lude zabrane srpskih farmaceutskih ili prehrambenih proizvodam četiri dana pre izboram normalna policijska operacija je ili naivno ili zlonamerno. A znamo da niste naivni. Nevin čovek juče je pogođen u leđa, a starija žena je umrla, usled onoga što opisujete kao ''policijsku akciju''. Trebalo bi da se stidite sebe", poručio je Đurić.

Fon Kramon je pozvala šefa evropske diplomatije Žozepa Borelja da kritikuje države u kojima se, kako je rekla, ne sprovodi vladavina prava a, povodom jučerašnjih događaja na severu KiM, ocenila da bi EU trebalo da podrži "one koji se bore protiv organizovanog kriminala i korupije".

Ona se oglasila na Tviteru nakon što je Borelj apelovao na hitan prekid nasilja na severu KiM i ocenio da su neprihvatljivi jednostrani i nekoordinisani potezi koji ugrožavaju stabilnost.

Izvor: Танјуг

ĐurićViola fon Kramon
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva