:

:

TV Most

clock

Maj 02, 2020   21:51

0

341

Đurić: Jedna novoobolela osoba u Zvečanu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić saopštio je večeras da je u većinski srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji registrovana jedna novoobolela osoba.

 

Đurić je u dnevnom izveštaju o situaciji na KiM, koji je objavio na Instagram nalogu, naveo da je u poslednja 24 sata registrovana jedna novoobolela osoba u većinski srpskim sredinama.

“Do danas je ukupno obolelo 105 osoba, 67 je izlečeno, a preminulo je 8. Oboleli su iz opština Кosovska Mitrovica (42),  Zvečan (25), Leposavić (17), Zubin Potok (21). Oboleli su smešteni u КBC Кosovska Mitrovica (9), Studentski centar Кosovska Mitrovica (19), КC Кragujevac (2)”, naveo je Đurić.

Direktor Kancelarije je naveo da je jedno novoobolelo lice iz Zvečana.

“Sedam lica je izlečeno: 2 iz Zubinog Potoka, 3 iz Кosovske Mitrovice, 1 iz Zvečana i 1 iz Leposavića. 32 lica iz opština Кosovska Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić je testirano (do sad testirano 1047 lica). U Prištini, Кosovu Polju i Lipljanu u protekla 24 časa nije bilo pregleda u kovid-19 ambulanti”, naveo je Đurić.

Đurić je saopštio  večeras da su u opštinama Gnjilane, Zvečan, Vitina, Zubin Potok i Gračanica distribuirali neophodne lekove i hranu  građanima.

“U opštini Zubin Potok obezbedili smo pakete pomoći za decu sa posebnim potrebama kao i socijalno ugroženim porodicama u selima Lučka Reka i Кopiloviće. U opštinama Istok i Кosovska Кamenica podelili smo lekove i zaštitne maske i rukavice. U Gračanici za 50 socijalno ugroženih porodica i danas smo obezbedili hleb”, naveo je direktor Kancelarije za KiM.

Izvor: TV Most, Instagram

Marko ĐurićkoronavirusKosovo i Metohija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva