:

:

TV Most

Foto: Kancelarija za KiM

clock

Mart 07, 2020   14:27

0

142

Đurić: Jeremić uvek žrtvuje državne interese zbog ambicija

Direktor Kancelarije za Kosovo i metohiju Marko Ðurić izjavio je danas da je Vuk Jeremić dosledan u jednome, a to je žrtvovanje srpskih državnih i nacionalnih interesa sopstvenoj, kako navodi, bolesnoj političkoj ambiciji.

U saopštenju, Ðurić navodi da, u trenutku kada administracija predsednika SAD Donalda Trampa pokazuje spremnost da sasluša argumente Srbije kada je reč o Kosovu i Metohiji, Jeremić u Vašington odlazi da pokvari sve ono na čemu su predsednik Vučić i naša diplomatija godinama predano radili.

"To podmuklo zabadanje političkog noža u leđa sopstvenoj državi je postalo Jeremićev specijalitet, jer na isti način je i u prošlosti dolazio do međunarodne podrške za ostvarenje ličnih karijernih ciljeva", ocenio je on.

Kao što je nekad obezbeđivao napredovanje trgujući srpskim državnim i nacionalnim interesima, navodi Ðurić, to Jeremić pokušava da radi i danas, samo što danas, kao sasvim marginalna politička figura, osim kao antisrpski lobista, on nije u stanju da ozbiljnije naškodi Srbiji.

"Građani Srbije dobro znaju ko je Vuk Jeremić, kao što i njegovi inostrani sagovornici kojima se udvara mržnjom prema sopstvenoj zemlji, znaju da je on samo jedan u moru međunarodnih političkih protuva", zaključio je Ðurić.

Izvor: Saopštenje

KiMKancelarija za KiMĐurićJeremić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva