:

:

TV Most

clock

Jul 24, 2019   17:00

0

213

Đurić: Kad nema argumenata, mržnja i laž način komunikacije

Potpredsednik SNS Marko Đurić odbacio je danas kritike koje su izneli predstavnici Saveza za Srbiju o sedam godina aktuelne vlasti i istakao da se izlivima mržnje ne mogu sakriti činjenice da su Vuk Jeremić, Dragan Đilas i "njihovi satrapi" doveli srpski narod do ivice egzistencije i fizičkog opstanka. 

"Neverovatno je koliko mržnje, neistine, neznanja i koliko negativnog se sakupilo danas na jednom mestu na konferenciji tzv. Saveza za Srbiju. Ali, kada ne postoje argumenti i politika, rezultati, moral i ljubav prema sopstvenom narodu, onda su mržnja i laž jedini način komunikacije", naveo je Đurić u pisanoj izjavi.

Đurić je upitao kako Jeremić "bez stida" dozvoljava sebi da govori o Kosovu i Metohiji, kada je, kaže, u vreme kada je on bio ministar spoljnih poslova, Srbija na KiM izgubila više nego u celoj svojoj istoriji. 

"Nadljudskim naporima predsednika Aleksandra Vučića, za ovih sedam godina, uspeli smo da srpski narod na KiM podignemo iz bede, izgradimo škole, obdaništa, bolnice, omogućimo da naši ljudi rade i budu plaćeni za svoj rad, omogućili srpskom narodu da se uspravi i ponovo stane na noge. A samo uspravan čovek može da se bori da sačuva svoju porodicu, kuću, imanje...", rekao je Đurić.

On je istakao da do dobro znaju i Srbi na Kosovu i Metohiji i da njih ne mogu zavarati lažima i propagandom, jer su Srbi sa KiM vladavinu Đilasa, Jeremića i Borisa Tadića oni najviše osetili na svojim leđima. 

"Jasno je našim građanima i u Beogradu i u Kosovskoj Mitrovici, i svuda u Srbiji, da bi i Jeremić i Tadić i Đilas ponovo da se bogate i otimaju od građana, jer to je jedino što znaju i žele da rade", kaže Đurić.

Dodaje da njima interes građana nije bitan, kao ni kada su bili na vlasti, ali ponavlja da narod sve to zna i da je zato njihova podrška u narodu na nivou statističke greške.

Đurić je naveo i da Jeremić i Đilas jedino uporište danas mogu naći u Prištini, gde su se, kaže, ovih dana Hašim Tači i Ramuš Haradinaj pozivali na odluku Međunarodnog suda pravde, "na kojoj mogu da zahvale isključivo Jeremiću i ondašnjim vlastima". 

"Znaju naši građani i kako danas žive, koliko su im porasle plate, koliko smo smanjili nezaposlenost. Znaju da se Srbija ekonomski uspravila, posle pustoši koju su pređašnje vlasti ostavile iza sebe. I mogu se oni truditi da lažima dokažu suprotno, statistika je neumoljiva, kao i priznanja iz sveta i Evrope, koja stižu na adresu predsednika Vučića i Vlade Srbije za red i boljitak koji smo uveli u našoj zemlji", rekao je Đurić.

Izvor: T a n j u g

ĐurićSNSĐilasJeremić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva