:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Maj 26, 2019   17:32

0

236

Đurić: Kosovo i Metohija nikada neće biti deo Albanije

Kosovo i Metohija nikada neće biti deo Albanije. Nijedan pedalj Srbije to nikada neće biti. To smo rešili još u maju 1945. godine kada je poražen nacizam, rekao je danas direktor Kancelarije za KiM  Marko Đurić. 

On ističe da bi Tači  kao državljanin Srbije i predstavnik privremenih institucija u Autonomnoj pokrajini Kosovo i Metohija morao da zna da Srbija nema nameru da se ujedinjuje sa Albanijom, i da je svaki oblik separatizma protivan normama domaćeg i međunarodnog prava. 

"Velika Albanija" je fašistički projekat, poražen 9. maja 1945. godine i ponovo pozivati na njeno stvaranje, i to na dan održavanja evropskih izbora, je šamar u lice Evropi. Tim pre zapanjujuće je ćutanje međunarodnih zvaničnika na pozive na komadanje i rasparčavanje suverenih i međunarodno priznatih država članica Ujedinjenih nacija, navodi Đurić u saopštenju.

Bilo reakcije spolja ili ne, jedno je sigurno - projekat "velike Albanije", koja komada i guta okolne države, biće poražen svaki put kada se pojavi na istorijskoj sceni, zaključio je Đurić u saopštenju.

Izvor: TV Most, Saopštenje

Marko ĐurićKosovo i MetohijaTačiVelika Albanija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva