:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Mart 31, 2020   21:29

0

252

Đurić: Kurti nije ukinuo takse, to su lažne vesti

Kurti nije ukino takse. Ne nasedajte na lažne vesti. Premijer privremenih institucija samouprave u Prištini najavio je, da budemo sasvim precizni, samo oročenu suspenziju taksi i to uslovno, a istovremeno uvodi nove kaznene mere za naše građane i privredu koje naziva reciprocitetom, saopštio je večeras direktor Kancelarije za KiM, Marko Đurić.

Ovime se situacija ne deeskalira i ne vraća na stanje pre uvođenja anticivilizacijskih taksi na robu iz centralne Srbije, već se na perfidan način uvode do sada nepostojeće barijere za trgovinu i kretanje ljudi i robe.

Priština nastavlja da se poigrava ovim pitanjem i ekonomskom perspektivom društva na Kosovu i Metohiji. Ova odluka je predstava namenjena delu međunarodne zajednice. 

Smatram, međutim, da nikako nije vreme za mere poput onih koje je večeras usvojila Priština, već je ovo vreme kada čak i duboke i suštinske razlike sa Prištinom treba da budu po strani, i kada svi treba da snažno i neposredno sarađujemo na prevazilaženju epidemije koja ne zna za granice, političko opredeljenje, veru i naciju.

Izvor: TV Most, Saopštenje

Marko ĐurićAljbin Kurtitakse
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva