:

:

TV Most

Foto: Fejsbuk / Marko Đurić

clock

Oktobar 13, 2021   18:27

0

199

Đurić: Kurtijeva demonstracija sile, NATO hitno da reaguje

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je današnje nasilje na severu KiM pokušaj premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da demonstrira silu uoči lokalnih izbora u nedelju i pozvao Kfor i NATO da hitno reaguju i rasporede snage kako bi se sprečilo dalje nasilje.

 

On je na Tviteru neveo da su pod lažnim izgovorom da sprovode akciju zbog optužbi za krijumčarenje, kosovske specijalne snage, naoružane automatskim naoružanjem, upale su srpske apoteke i zaplenile lekove.

"Ovo nasilje je još jedan očajnički pokušaj Kurtija da iskoristi nasilje da demonstrira silu uoči lokalnih izbora u nedelju", napisao je Đurić.

Đurić je podelio na svom Tviter nalogu fotografije i tekst fejsbuk stranice Direktno s Kosmeta, koja je objavila da je jedan od zalutalih metaka koji su iz vatrenog oružja ispalili pripadnici specijalne jedinice ROSU prilikom današnje akcije u Zvečanu pogodio i oštetio prozor na porodičnoj kući u kojoj se u trenutku pogotka na krevetu ispod prozora nalazila tromsečna beba.

Izvor: T a n j u g

Marko ĐurićKiMAljbin KurtiNATO
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva