:

:

TV Most

Foto: Kancelarija za KiM

clock

Decembar 12, 2018   12:22

0

320

Đurić: Međunarodna zajednica da spreči Prištinu u nameri da destabilizuje region

U Lipljanu je danas grupa lica albanske nacionalnosti preskočila ogradu Osnovne škole „Braća Aksić“, koju pohađaju srpska deca, i na zidu sprejom ispisala „UČK“, što je među učenicima i nastavnicima izazvalo veliku uznemirenost, a potom je isti grafit nedaleko odatle ispisan i na jednoj srpskoj kući. 

Jasno je da je za stvaranje društvene klime u kojoj se čak i srpska deca izlažu ovakvoj vrsti pretnji i nasilja jedino i isključivo odgovorna Priština, navodi se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marka Đurića.

Nacionalistička i šovinistička histerija među pojedinim Albancima već nedeljama se generiše iz Prištine najavama formiranja takozvane „vojske Kosova“, i ispisivanje slogana ove vrste ne može se shvatiti drugačije nego kao pretnja čitavom srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.  

Ovakvi izlivi neprijateljstva prema srpskom narodu, kaže Đurić, nesumnjivo su i posledica početka rada Specijalnog suda za zločine nekadašnje UČK, što je, očigledno, uplašilo i onespokojilo zločince koji su u protekle dve decenije na Kosovu i Metohiji često slavljeni kao heroji.  

"Apelujem još jednom na međunarodnu zajednicu da preduzme hitne korake kako bi neprijatelji stabilnosti i mira u Prištini bili obuzdani i sprečeni u nameri da destabilizuju čitav region", zaključuje Đurić u saopštenju.

đurićkancelarija za kimlipljanučkkbs
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva