:

:

TV Most

Foto: Kancelarija za KiM

clock

Jul 10, 2020   16:04

0

87

Đurić: Merkelova da pozove Fon Kramon na odgovornost

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Marko Đurić ocenio je da je "ostrašćena mržnja" izvestioca Evropskog parlamenta za KiM Viole fon Kramon prema Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću "sramotan primer nasilničke politike političarke nevelike težine i odgovornosti".

 

"Smatram da bi kancelarka Angela Merkel trebalo da je pozove na odgovornost zbog toga što svojim neodgovornim političkim postupanjem škodi ugledu jedne važne evropske institucije", naveo je Đurić.
Đurić ocenjuje da su "manični antisrpski istupi Viole fon Kramon satkani od samih laži", te da pripadaju jednom mračnom vremenu kada je Srbija bila stigmatizovana kao dežurni krivac za sve.
Prema njegovim rečima, Fon Kramon sistematski obmanjuje evropsko javno mnjenje po pitanju Srbije, "bezočno lažući i o nasilnim nemirima u Beogradu", koje je nazvala mirnim protestima, ali i o navodnom neadekvatnom odgovoru Srbije na epidemiju virusa korona.
"Ona pripada grupi političkih slobodnih strelaca bez ikakve ozbiljne težine i ugleda, a njena malicioznost je obrnuto proporcionalna njenom političkom značaju", tvrdi Đurić i dodaje da se politika danas ne može i ne sme voditi obmanama i frazama, jer se svet i Evropa suočavaju sa jednom od najvećih kriza u poslednjih stotinak godina.
U tom je kontekstu, kako navodi Đurić, zabrinjavajuće što u evropskim institucijama priliku da se pitaju o nečemu dobijaju "osobe kojima potpuno nedostaju političko poštenje, takt i odgovornost".

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva