:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Jun 28, 2020   19:07

0

298

Đurić: Napadnuti identitet i najelementarnija nacionalna prava Srba na KiM

Prebijanje dvojice srpskih mladića zbog isticanja srpske zastave povodom Vidovdana jeste manifestacija institucionalnog nasilja Prištine i strahovlade koja svima, osim Albancima, uskraćuje pravo na nacionalni ponos i pripadnost, saopštio je danas direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

 

Ovakvim bestijalnim postupanjem zbog isticanja nacionalnih simbola, na jedan od najvećih srpskih praznika, najdirektnije su napadnuti identitet i najelementarnija nacionalna prava Srba na Kosovu i Metohiji.

Međunarodni predstavnici na Kosovu i Metohiji dužni su nam odgovor na pitanje: zašto je albanskim ekstremistima dozvoljeno ono što nikome drugome u civilizovanom svetu nije, i zašto se nasilnicima u našoj južnoj pokrajini već dve decenije gleda kroz prste?

Takva politika dvostrukih aršina je i dovela do toga da su malobrojni Srbi preostali da žive na Kosovu i Metohiji danas tretirani ne samo kao građani drugog reda, već kao inferiorna bića koja se mogu nekažnjeno tući i zlostavljati.

Očekujem da srpski politički predstavnici u Prištini zauzmu najčvršći stav povodom ovog sramnog incidenta i da ultimativno zahtevaju kažnjavanje odgovornih policajaca zlostavljača.

Izvor: TV Most, Saopštenje

Marko ĐurićGazimestanVidovdan
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva