:

:

TV Most

Foto: Kosovo Online

clock

April 06, 2020   17:53

0

84

Đurić: Nastavljamo sa distribucijom pomoći širom Kosova i Metohije

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić saopštio je da je nastavljena distribucija pomoći širom Kosova i Metohije i da je danas samo u Kosovskoj Kamenici raspodeljeno 25 paketa pomoći hrane i higijenskih sredstava, 1.100 zaštitnih maski i lekove za 70 lica.

"U Kosovsku Kamenicu dopremili smo i 3.000 kila brašna - donaciju Srpske liste. U Obiliću smo podelili 58 prehrambenih paketa pomoći. U Štrpcu i Klokotu smo dostavili hranu za više porodica. Na području Prištine, Kosova Polja i Lipljana podelili smo 60 paketa pomoći", naveo je Đurić u objavi na svom Instagram profilu. 

Centru za socijalni rad u Leposaviću obezbedili smo dodatna sredstva u iznosu od 150.000 dinara za isplatu jednokratnih pomoći i nabavku paketa za socijalno najugroženija lica a u Peći smo obezbedili 40 paketa sa hranom i higijenskim sredstvima za ugrožene građane, naveo je Đurić.

Đurić je istakao da je na Kosovu registrovano šest novoobolelih od koronavirusa u srpskim sredinama, da je ukupno obolelo 33 lica i podsetio da je preminula jedna osoba.

Đurić je u dnevnom izveštaju o stanju na Kosovu naveo da se oboleli nalaze u Studentskom centru u Kosovskoj Mitrovici (17), u KBC Kosovska Mitrovica (8), u KC Niš (5) i u KCS Beograd (2).

Direktor Kancelarije za KiM je saopštio da je u Kosovskoj Mitrovici registrovano jedno novoobolelo lice, u Zvečanu i Zubinom Potoku po dva novoobolela lica, dok je u Leposaviću registrovano jedno novoobolelo lice.

U Prištini, Kosovu Polju i Lipljanu je u protekla 24 časa bilo pet pregleda mobilnih medicinskih timova bez simptoma na virus COVID-19, naveo je Đurić u dnevnom izveštaju na Instagram profilu.

Direktor Kancelarije za KiM je istakao da je na području opštine Gnjilane u bolnici u Pasjanu opremljen  deo za izolaciju lica sa 11 postelja, a da se čeka odobrenje epidemiologa za stavljanje u funkciju fiskulturne sale sa još 39 kreveta.

Direktor Kancelarije za KiM je podsetio da je obustavljeno kretanje između Kosovske Mitrovice i Zvečana.

U dnevnom izveštaju je navedeno da je kompanija MTS d.o.o. koja posluje na Kosovu odložila obavezu plaćanja računa i izmirivanja dugovanja za svoje korisnike do prolaska epidemije.

Đurić je poručio i da opštinski Štabovi za vanredne situacije redovno vrše dezinfekciju javnih površina i ustanova i obaveštavaju građane o merama Vlade Srbije.

U Prištini su ograđeni glavni gradski trgovi kako se građani ne bi okupljali i širili virus, naveo je Đurić u izveštaju.

Direktor Kancelarije za KiM je podsetio da je Vlada u Prištini produžila meru zabrane slobodnog kretanja građana do 12. aprila.

Izvor: Kosovo online

KiMKancelarija za KiMĐurićpomoćkoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva