:

:

TV Most

Foto: Beta

clock

Novembar 08, 2019   14:10

0

193

Đurić: Nedopustivo da neko bez valjane optužnice bude izložen torturi toliko dugo

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je danas na proslavi gradske slave Kosovske Mitrovice – Mitrovdana, komentarišući jučerašnju izjavu oca uhapšenog Marka Rošića, Nebojše Rošića da je njegov sin izložen torturi u pritvoru, da je nedopustivo da neko bude izložen takvoj torturi godinu dana.

“Smatram da su izjave i navodi oca Marka Rošića nešto što treba da vidi cela naša javnos. Otac Marka Rošića je ukazao na to da je u pritvoru, u kojem se nalazi već duže od godinu dana, i da se nad njim sprovodi tortura. Da je on teran da se izjasni i okrivi Milana Radojičića i druge srpske predstavnike za učešće u monstruoznim zločinima i smatram da je ovo posao za međunarodne političke instance i da oni provere da li je on bio pod pritiscima, jer je nedopustivo da neko bez valjane optužnice bude toliko izložen torturi sa ciljem da bi okrivio druge ljude” rekao je Đurić.

Đurić je dodao da je “cela Srbija zgrožena time što pojedini prištinski političari nazivaju Olivera Ivanovića ratnim zločincem.

“Takođe želim da pošaljem poruku da je cela Srbija zgrožena time što pojedini političari u Prištini nazivaju Olivera Ivanovića kao ratnog zločinca. On nije bio ratni zločinac, već on je bio jedan od lidera srpskog naroda koji je predstavljao svoj narod u teškom vremenu i za to podneo najveću žrtvu koju neko može da ponese. To što su takve izjave došle od jednog od vodećih lidera albanskih političkih stranaka stvari daje posebnu težinu i ja čekam dodatno objašnjenje ove izjave jer je to kleveta protiv njega koji ne može da se brani a još i protiv svih onih koji su na častan i čestit način čuvali interese svog naroda i to predstavlja jedan nečastan čin” istakao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

KiMĐurićKancelarija za KiMRošić

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva