:

:

TV Most

Foto: EPA-EFE

clock

Maj 18, 2020   21:02

0

166

Đurić: Nema novoobolelih u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji

Nema novih slučajeva zaraženih koronavirusom u srpskim sredinama na KiM, a do danas je ukupno obolelo 116 osoba, izlečene su 103, a preminulo je 9 lica, navodi se u saopštenju koje je na svom Instragram nalogu postavio Marko Đurić.

Oboleli su iz Kosovske Mitrovice (43), Zvečana (25), Leposavića (24), Zubinog Potoka (24). Oboleli su smešteni u KBC Kosovska Mitrovica (1), Studentski centar Kosovska Mitrovica (2), KC Kragujevac (1).

"Od četiri izlečena lica u poslednja 24 časa dva su iz Leposavića i dva iz Zubinog Potoka. Danas nije bilo testiranja na severu KiM. U Prištini, Kosovu Polju i Lipljanu u protekla 24 časa bila su dva pregleda u Kovid-19 ambulanti. Pacijent upućen iz DZ Štrpce je hospitalizovan i testiran", naveo je direktor Kancelarije za KiM.

U opštini Vitina podeljeni su paketi hrane i higijenskih sredstva koje je obezbedio UNMIK socijalno ugroženim porodicama. U opštinama Kosovska Kamenica, Istok, Orahovac, Gnjilane i Zvečan obezbeđeni su lekovi i paketi hrane, u opštini Novo Brdo paketi pomoći socijalno ugroženim porodicama.

Narodna kuhinja Raško prizrenske eparhije ''Majka devet Jugovića'' svakodnevno priprema obroke za više od 2.000 osoba širom Kosova i Metohije. U vreme pandemije virusa Kovid-19 broj korisnika se dodatno povećao. Kancelarija za Kosovo i Metohiju obezbedila je skoro 23 miliona dinara za plate radnika narodne kuhinje.

Izvor: Танјуг

KiMKancelarija za KiMĐurićkoronavirussever KiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva