:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Maj 21, 2020   20:20

0

163

Đurić: Nema novoobolelih u većinski srpskim sredinama na KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić saopštio je večeras da nema novoobolelih osoba u većinski srpskim sredinama. Jedna osoba je preminula u poslednja 24 sata. 

Do danas je ukupno obolelo 116 osoba, izlečene su 104, a preminulo je 10 lica. Oboleli su iz Kosovske Mitrovice (43), Zvečana (25), Leposavića (24),Zubinog Potoka (24). Oboleli su smešteni u KBC Kosovska Mitrovica (1) i Studentski centar Kosovska Mitrovica (1).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
"Lice iz Zubinog Potoka je preminulo. Jedno lice iz Leposavića je izlečeno. U poslednja 24 časa testirano 10 lica (do sad testirano 1476 lica) iz opština Kosovska Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić. Radimo na utvrđivanju kontakata svih zaraženih lica", naveo je Đurić u redovnom izveštaju na svom Instagram nalogu.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Đurić je istakao da su u opštinama Gnjilane i Zvečan nabavljeni i distribuirani neophodni lekovi i hrana građanima, dok su opštinama Vitina, Vučitrn i Istok obezbeđeni lekovi. 

"U opštini Kosovska Kamenica obezbedili smo i podelili lekove za 126 lica i pakete sa hranom i higijenskim sredstvima za socijalno ugrožene porodice. U opštini Leposavić lekovima smo snabdeli 177 lica i veći broj porodica osnovnim životnim namirnicama. U Gračanici obezbedili smo 80 džakova brašna socijalno ugroženim porodicama", naveo je Đurić u Dnevnom izveštaju.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
U Leposaviću i Štrpcu počinje sa radom zelena pijaca.

Izvor: TV Most

Marko ĐurićkoronavirusKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva