:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Avgust 02, 2019   8:36

0

318

Đurić o promeni vlasti u Prištini: Srbi nemaju čemu posebno da se nadaju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić smatra da će na vlast u Prištini ponovo doći neko ko ima tvrdu poziciju prema Srbima.

Marko Đurić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, ponovio da je neophodno da Priština ukine takse kako bi se dijalog obnovio i krenulo putem bilo kakve normalizacije odnosa.

"Takse su na snazi od 21. novembra. Gotovo cela godina prođe, a da niko iz međunarodne zajednice nije preduzeo ništa. Vreme je da se prekine sa ćutanjem i da se gazi međunarodno pravo", rekao je Đurić.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju rekao je da, kada je reč o promeni vlasti u Prištini, Srbi nemaju čemu posebno da se nadaju.

"Ko god da bude na vlasti, biće neko od predstavnika separatista. Vrlo je verovatno da će ih predstavljati neko poznato lice, neko ko se takmiči ko će da zauzme tvrđu poziciju prema Srbima. Naše je da radimo za Srbe, i to radimo kroz 149 projekata podrške", istakao je Đurić.

Govoreći o gonjenju ljudi koji su na Kosovu počinili ratne zločine, Đurić je rekao da je Srbija uvek bila dosledna da se kazne ratni zločini bez obzira na nacionalnost.

"Ako je neko od separatista mislio da je van pravde, treba da zna da ratni zločin ne zastareva. Za razliku od njih i nekih drugih, u Srbiji postoji jasna podela vlasti i neću da se u političkom smislu mešam u rad pravosuđa. Kao građanin mogu da kažem da sam ponosan što ne odustajemo od gonjenja najokorelijih albanskih zločinaca", istakao je direktor kancelarije za KiM.

Podsetio je da Srbija vrlo čvrsto odbija da odustane od gonjenja jer porodice, dodaje, zaslužuju pravdu.

Kancelarija za prikupljanje i dokumentovanje ratnih zločina nad Albancima u Đakovici je Specijalnom tužilaštvu u Prištini predala 12 tužbi protiv Srba, tereteći ih za ratne zločine.

Đurić je rekao da je Beograd upozoravao na hajku protiv Srba.

Smatra da napadi na porodicu predsednika Vučića imaju veze sa njegovim odnosom prema pitanju Kosova i Metohije.

Izvor: RTS

ĐurićKiMizboritakseratni zločini
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva