:

:

TV Most

clock

Oktobar 28, 2021   20:44

0

63

Đurić o protestu u Njujorku: Ovde mogu mirno da protestuju, niko neće da ih maltretira

Ambasador Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama Marko Đurić je izjavio povodom protesta koji je održan u Njujorku ispred konzulata Srbije da su uglavnom protestovali državljani Srbije albanske nacionalnosti koji u konzulat Srbije dolaze da uzmu dokumenta.

"Radi se o malom broju, zaista malom broju naših državljana, a mnogi od njih dolaze u Generalni konzulat Srbije da vade pasoše i druga lična dokumenta. Smatram da oni imaju pravo da iskažu svoj stav jer konzulat Srbije je i njihov konzulat", rekao je ambasador.

Đurić je za TV Kurir izjavio da u Njujorku svako može mirno da protestuje, za razliku od Kosova.

"Ovde mogu slobodno i mirno da protestuju, ovo nije Kosovo i Metohija, ovde neće niko da im puca u leđa.  Ovde nema jedinica ROSU, niko neće da ih maltretira. Na protestu ispred konzulata Srbije se okupilo značajno manje ljudi nego na proslavi 140 godina diplomatskih odnosa Srbije i SAD, poruke prijateljstva su bile odlične", rekao je Đurić.

Ambasador Srbije kaže da razume "nervozu koja vlada među Albancima".

"Ovde se više ne čuje samo njihov glas, samo u proteklih par dana sreo sam se sa devet kongresmena, a drugo, Srbija na svaki način snaži, otuda mržnja prema Vučiću, ali to ne treba da nas brine", kaže Đurić.

Ambasador je naglasio da će Srbija ispuniti svoje obaveze.

 "Mi očekujemo od međunarodne zajednice da ispuni svoje obaveze, Srbija će svoje ispuniti, ali ne treba o tome da razmišljamo ako se omogući sprovođenje Briselskog sporazuma, problem je što se ćuti pred izjavama predstavnika u Prištini da neće da ispune sporazum", kaže Đurić.

Izvor: TV Kurir,Kosovo Online

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva