:

:

TV Most

clock

Maj 30, 2020   21:37

0

319

Đurić: Obezbeđena i podeljena 165 paketa pomoći za porodice u Gračanici

Kancelarija za KiM je u Gračanici za 165 porodica obezbedila i podelila pakete pomoći sa hranom i higijenskim sredstvima, saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

On je dodao i da su u Vitini, Istoku, Leposaviću i Kosovskoj Kamenici, u sredinama u kojima živi srpsko i nealbansko stanovništvo, obezbeđeni su i distribuirani lekovi za 251 lice, osnovne životne namirnice i paketi pomoći sa hranom i higijenskim sredstvima socijalno ugroženim porodicama.

Na svom istagram profilu u dnevnom izveštaju o situaciji na KiM u vezi sa koronavirusu, Đurić je naveo da u većinski srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji danas nema novoobolelih, a testirano je 46 osoba.

"Do danas je obolelo 118 osoba, izlečeno je 106, a preminulo je 10 lica", saopštio je Đurić.

Dve obolele osobe su smeštene u KBC Kosovska Mitrovica.

"Svakodnevno radimo na utvrđivanju kontakata svih zaraženih lica, kako bi eventualno zaražena lica bila blagovremeno testirana", naveo je Đurić u dnevnom izveštaju o situaciji.

Opštinski štabovi za vanredne situacije redovno vrše dezinfekciju javnih površina i ustanova i obaveštavaju građane o svim merama Vlade Srbije koje su uvedene u cilju suzbijanja virusa korona, navodi se u izveštaju.

Izvor: Танјуг

KiMKancelarija za KiMĐurićkoronaviruspomoć
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva