:

:

TV Most

Foto: Tviter / Marko Đurić

clock

Januar 16, 2022   22:11

0

165

Đurić: Odluka Prištine neoprostiva i razočaravajuća

Odluka vlasti u Prištini da uskrate građanima Srbije pravo da glasaju na referendumu o ustavnim amandmanima u Srbiji je neoprostiva i razočaravajuća, izjavio je danas ambasador Srbije u SAD Marko Đurić.

“Iznad svega, to je nedemokratski i podriva dugogodišnju dobru praksu...koja je omogućila Srbima da ostvare svoje biračko pravo. Takođe je u suprotnosti sa zahtevima naših američkih i evropskih partnera”, napisao je Đurić na Tviteru.

U napadu na demokratiju bez presedana, Priština je, kako je istakao Đurić, odlučila da ignoriše molbu američkog državnog sekretara Entonija Blinkena od pre manje od nedelju dana.

Kurti glasao u Albaniji, a Srbi na KiM ne mogu

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je večeras da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, koji je odbio da dozvoli Srbima sa KiM da glasaju na referendumu o ustavnim promenama, isti onaj čovek koji je svojevremeno otišao da glasa na izborima u Albaniji protiv albanske Vlade.

"Aljbin Kurti, isti čovek koji je ranije glasao na albanskim izborima (protiv albanske vlade), sada uskraćuje Srbima na Kosovu pravo glasa, pod izgovorom da građani jedne zemlje ne mogu da glasaju na izborima u drugoj", poručio je Đurić na Tviteru.

On je ranije večeras na Tviteru ocenio da je odluka vlasti u Prištini da uskrate građanima Srbije pravo da glasaju na referendumu o ustavnim amandmanima u Srbiji je neoprostiva i razočaravajuća.

Izvor: T a n j u g, TV Most

Marko ĐurićKiMreferendum
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva