:

:

TV Most

Foto: Kancelarija za KiM

clock

Maj 10, 2020   18:04

0

219

Đurić: Olbrajt i Engel zaslužili Nobela za licemerje i laž

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić smatra da povodom neobične čestitke koju su uputili Srbiji i Srbima na Dan pobede nad fašizmom kongresemen Eliot Engel i Medlin Olbrajt zaslužili da konačno dobiju Nobelovu nagradu, i to, kako kaže, posebnu - za licemerje, laži i izvrgavanje ruglu pojmova demokratija, pravda, ljudska prava, kao i za vreĐanje dostojanstva žrtava.

"Najnovijim napadom na Srbiju i njenog od većine punoletnog stanovništva slobodno izabranog predsednika (that Serb Vucic) podsećaju nas, ispravno, da njihova radionica mržnje nije zatvorena i da samo čeka novu priliku, kojoj se nadaju u skoroj budućnosti, već krajem ove godine...", naveo je Đurić u saopštenju na Fejsbuku.

On je ukazao da se predsednik i rukovodstvo Srbije ne biraju niti će se birati na američkim ili bilo kojim drugim izborima osim srpskih, kao što ni mi ne želimo da biramo bilo čije rukovodstvo ili iznosimo ocene o unutrašnjim političkim prilikama bilo koje suverene i meĐunarodno priznate države.

"Umesto što iznose ocene o odnosu Srbije prema njenoj južnoj pokrajini (onoj na koju su 1999. izručili tone uranijumskog otpada od koga i danas umiru i Albanci i Srbi), Olbrajtova i Engel trebalo bi da stojeći pred ogledalom preuzmu odgovornost za hiljade žrtava, stotine spaljenih hrišćanskih hramova, izgubljene živote srpskih i albanskih civila (meĐu kojima i 88 dece) i vojnika, ali i američkih vojnika koji su služili u meĐunarodnim misijama na Kosovu i Metohiji ali i širom sveta tokom godina, kao i na milijarde dolara koje su umesto na potrebe američkog naroda otišle na finansiranje privatnog projekta zasnovanog na krvi, u kome su osim političkog imali čak i lične ekonomske interese (videti privatne poslove na Kosovu Medlin Olbrajt i drugih visokih zvaničnika koji su učestvovali u ratu pre dve decenije)", navodi Đurić.

On kaže da pošto nije realno da se njihova ratnohuškačka, a u slučaju Olbrajtove i naredbodavna, uloga u seriji zločina protiv mira, čovečnosti ispita pred meĐunarodnim krivičnim sudom (koji uzgred ni ne priznaju) "ostaje nam nada da će meĐunarodni Nobelov komitet uvažiti ovu nesvakidašnju molbu da učini izuzetak i dodeli specijalnu nagradu pravim antiherojima".

"Ako pak Nobelov komitet ovo ne bude učinio, istorija, učiteljica života, u to nemojmo imati sumnje, svakako neće propustiti priliku da im se posebnim poglavljem o njihovoj prljavoj ulozi u ime srpskog naroda oduži na pravi način", konstatuje Đurić.

On navodi i da su istog dana, 9. maja (na 75. godišnjicu velike pobede nad nacizmom i fasizmom), ista meta - Srbija i njen legalno i legitimno izabrani predsednik dobili još jednu čestitku u vrlo sličnom tonu. "Ova čestitka, pisana je u Beogradu, a objavljena u Moskvi - na portalu koji se predstavlja kao ruski i državni. Pisao ju je najveći lažni rusofil u Srbiji, bivši savetnik bivšeg predsednika a sadašnji savetnik bivšeg gradonačelnika MlaĐan ĐorĐević", kaže Đurić.

On ddoaje da je ovaj savetnik najbogatijeg gradonačelnika u istoriji Beograda i "emotivno najranjivijeg tajkuna Srbije" iskoristio prostor koji mu je dat u ruskom mediju za napad iz drugog ugla na potpuno istu metu, čak i u isto vreme kao i dvojac iz Vašingtona.

"U čestitki Srbima i Rusima povodom Dana pobede, objavljenoj na zvaničnom sajtu agencije koja za sebe tvrdi da je zvanična i novinska, tajkunov pisar MlaĐan ĐorĐević iz Beograda veli da su Srbija i Vučić Rusima i Rusiji lažni prijatelji, da Srbija naoružava Ukrajnice protiv Rusa, da vodi rat protiv ruskih tajnih službi, da predaje Kosovo (zaboravi doduše da pomene ono za šta nas napadaju Engel i Olbrajtova - povlačenje 17 priznanja i blokiranje članstva Prištine u Unesko, Intepol...)", naveo je Đurić.

On kaže da ĐorĐević iznosi "svakojake pokvarene ali kreativne laži" koje bi ruskom čitaocu trebalo da ogade Srbiju i ljude koji je predstavljaju i na Dan pobede uveri da je taj "verolomni" srpsko-ruski odnos "brak zbog papira", koji će se završiti poput onog sa Crnom Gorom, "samo ako, jelte, tajkun i njegov pisar ne budu vraćeni na vlast".

"Razvrgnuti rusko-srpske odnose graĐene vekovima - za to je mogao da dobije još veći i vidljiviji prostor u medijima koje podržavaju Olbrajtova i Engel. Šta zna Putin koga je odlikovao najvišim državnim odlikovanjem (upravo za doprinos izgradnji srpsko-ruskih odnosa) i sa kime se susreo 14 puta poslednjih nekoliko godina", ukazuje Đurić.

On napominje da su dve čestitke, istog dana, ista adresa... naizgled različiti autori... "samo je poštarina plaćena sa istog mesta, i ista je poštanska markica na njima".

"Ona nova sa mapom, zbog koje je Srbija uložila demarš Severnoj koja se nalazi južno od nje. U ime miliona primalaca usudio bih se da kažem, ne prihvatamo ovakve čestitke! Manite se toga! Kada ćete naučiti da na kraju svaki put imate novi razlog da Srbiji čestitate?", zaključio je Đurić u saopštenju.

Izvor: Танјуг

ĐurićKiMKancelarija za KiMOlbrajtEngel
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva