:

:

TV Most

Foto: Radio Kosovska Mitrovica

clock

Decembar 20, 2018   11:59

0

183

Đurić: Oprez uoči praznika, alkohol i vožnja ne idu zajedno

Bezbednost puteva, ljudi i imovine u vreme slava  ali i novogodišnjih praznika je obaveza građana, da podignu svest i disciplinu na viši nivo a KPS-a da reaguje na pravi način.

“Da bismo izbegli posledice fokusiramo se na upozorenje svim učesnicima u saobračaju. Pre svega mislim, da vremenski uslovi sami po sebi opominju da budemo oprezni, da posedujemo opremu za zimske uslove vožnje i da ne konzumiramo alkohol u slučaju da sedamo za volan”, rekao je regionalni direktor KPS za sever Nenad Đurić, gostujući u emisiji “Mitrovica na dlanu“  Radio Kosovske Mitrovice.

On je istakao da automobili moraju imati zimske pneumatike, opremu ali i da se mora voditi računa o uzrocima pre nego što do saobraćajne nezgode dođe . Osvrnuo se na ogroman broj saobraćajnih nesreća u godini koja je na izmaku, ali je jedino dobar podatak da je smrtnih ishoda bilo malo ili uopšte.

Đurić apeluje na promenu svesti naših sugrađana u 2019. godini kada je ponašanje u saobraćaju u pitanju.

“Sa aspekta vozača ali i bicikliste i pešaka, takođe i u vezi konzumiranja alkohola ukoliko sedate za volan posle slavskih, novogodišnjih i predstojećih božićnih praznika, a KPS će raditi svoj posao kroz operativni plan za bezbednost u saobraćaju i sprovoditi sve zakonom predviđene mere“, rekao je Đurić.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Kosovska MitrovicaKPSNenad Đurić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva