:

:

TV Most

clock

Oktobar 14, 2020   20:43

0

163

Đurić: Optužbe Trifunovića dno političke neodgovornosti

Potpredsednik Srpske napredne stranke Marko Đurić oštro je večeras reagovao na tvrdnje funkcionera Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića da je ubeđen da je predsednik Aleksandar Vučić na neki način učestvovao u ubistvu Olivera Ivanovića, navodeći da takve izjave svedoče o izgubljenosti i panici dela srpske opozicije.

Đurić je u saopštenju ocenio da optužiti predsednika sopstvene države za političko ubistvo "na osnovu narkotičkih halucinacija", jeste dno političke neodgovornosti, i svedoči o potpunoj izgubljenosti i panici dela srpske opozicije, ali i o očajanju onih koje je instruiraju i finansiraju.

Đurić smatra da izjave koje Trifunović daje nisu više ni za sud, "već ga kvalifikuju za neku zdravstvenu ustanovu zatvorenog tipa".

"Sergej Trifunović bolje da je danas iscrtavao bele, nego crvene linije ispred Skupštine Srbije, kako bi dao lični pečat tom suludom performansu, jer uvrede i klevete koje je izneo na račun predsednika Srbije može da izgovori samo stručnjak za izvlačenje belih linija", naveo je Đurić.

Funkcionere SNS kaže da je spreman da organizuje skupljanje priloga "za lečenje zavisnosti i zavisti bivšeg glumca", a, kako je naveo, sadašnje bruke - Segeja Trifunovića.

"Naivno sam se gotovo tri godine nadao da će se Srbi ujediniti makar po pitanju mučkog ubistva Olivera Ivanovića i da ćemo jednoglasno izvršiti pritisak na Prištinu i međunarodnu zajednicu da se naručioci i počinioci zločina privedu pravdi, ali očigledno je mržnja dela srpske opozicije prema predsedniku Vučiću jača od svake pristojnosti i nacionalne odgovornosti", poručio je Đurić.

On se izvinio svima koji su voleli i poštovali Olivera Ivanovića "zbog neukusa i besprizornosti onih koji pokušavaju da politički profitiraju na njegovoj smrti".

Izvor: Танјуг

ĐurićTrifunovićVučićubistvo Olivera Ivanovića
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva