:

:

TV Most

clock

Septembar 01, 2019   20:49

0

331

Đurić: Ovo nasilje prema Srbima mora odmah da bude najoštrije sankcionisano

 „Ovo je još jedan brutalni akt napada na Srbe na Kosovu i Metohiji, pokušaj da se zastraše i praktično progone Srbi u Severnoj Kosovskoj Mitrovici“, rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić u telefonskoj izjavi za RTS povodom današnjeg incidenta kada je srpski mladić izboden kod mosta na Ibru u Kosovskoj Mitrovici.

Prema rečima Đurića, reč je o maloletnom Danilu Bojkoviću koji je izboden je nožem od strane grupe Albanaca koji su ga prvo verbalno napali a potom kod mosta u Kosovskoj Mitrovici i izboli nožem.

On je prebačen u Kliničko-bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici gde su ga naši lekari zbrinuli i trenutno je u stabilnom stanju.

„Neophodno je da Međunarodna zajednica i lokalne bezbednosne strukture hitno reaguju i da ti ljudi koji su to uradili budu privedeni licu pravde“, naglasio je Đurić.

Kako je rekao, ovo je proizvod šovinističke mržnje koja se se nedeljama i mesecima ističe u albanskim medijima gde su Srbi označeni kao glavne mete.

„Mi smo mesecima unazad upozoravali na opasnost od takvog ponašanja i danas vidimo da se prve žrtve već dešavaju. Ovo nasilje prema Srbima moja odmah najoštrije da bude sankcionisano“, naglasio je Đurić.

Izvor: TV Most, RTS

KiMMarko ĐurićKancelarija za KiMizboden mladićKosovska Mitrovica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva