:

:

TV Most

Foto: Kancelarija za KiM

clock

April 02, 2020   8:29

0

368

Đurić: Pacijent iz Leposavića preminuo u KC Niš

Muškarac, 1973. godište, iz opštine Leposavić, pozitivan na koronavirus, preminuo je u KC Niš.

On je preminuo juče, a direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić naveo je da je čovek bio bubrežni bolesnik.

Novoobolelih u većinski srpskim sredinama je pet, ukupno devet. Jedna osoba preminula je u albanskim sredinama, novoobolelih je 13, a ukupno je 125 zaraženih.

"U Kosovskoj Mitrovici se u samoizolaciji nalazi oko 100 lica. U Zvečanu smo obezbedili tri dežurne telefonske linije na kojima građani sa simptomima KOVID-19, ili oni koji su bili u dodiru sa obolelima, mogu da stupe u kontakt sa lekarima", navodi Đurić i dodaje da su mnogi ponudili pomoć kako bi doprineli borbi protiv KOVID-19.

U tom kontekstu pominje agenciju za prevoz putnika "KIM-KO" iz Gračanice koja je ustupila svoj vozni park sa vozačima na korišćenje bez naknade i krojačku radnju "Denić" iz Gornjeg Kusca koja je započela šivenje zaštitnih maski za potrebe ZC Gnjilane.

Volonteri obilaze ugrožene građane i nose im pakete sa hranom i higijenskim sredstvima, navodi Đurić na svom Instagram profilu i dodaje da opštinski štabovi za vanredne situacije redovno obavljaju dezinfekciju javnih površina i ustanova i obaveštavaju građane o merama Vlade Srbije.

Izvor: T a n j u g

Leposavićsmrtni slučajkoronavirusKosovoMarko Đurić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva