:

:

TV Most

Foto: Kancelarija za KiM

clock

April 02, 2020   8:29

0

269

Đurić: Pacijent iz Leposavića preminuo u KC Niš

Muškarac, 1973. godište, iz opštine Leposavić, pozitivan na koronavirus, preminuo je u KC Niš.

On je preminuo juče, a direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić naveo je da je čovek bio bubrežni bolesnik.

Novoobolelih u većinski srpskim sredinama je pet, ukupno devet. Jedna osoba preminula je u albanskim sredinama, novoobolelih je 13, a ukupno je 125 zaraženih.

"U Kosovskoj Mitrovici se u samoizolaciji nalazi oko 100 lica. U Zvečanu smo obezbedili tri dežurne telefonske linije na kojima građani sa simptomima KOVID-19, ili oni koji su bili u dodiru sa obolelima, mogu da stupe u kontakt sa lekarima", navodi Đurić i dodaje da su mnogi ponudili pomoć kako bi doprineli borbi protiv KOVID-19.

U tom kontekstu pominje agenciju za prevoz putnika "KIM-KO" iz Gračanice koja je ustupila svoj vozni park sa vozačima na korišćenje bez naknade i krojačku radnju "Denić" iz Gornjeg Kusca koja je započela šivenje zaštitnih maski za potrebe ZC Gnjilane.

Volonteri obilaze ugrožene građane i nose im pakete sa hranom i higijenskim sredstvima, navodi Đurić na svom Instagram profilu i dodaje da opštinski štabovi za vanredne situacije redovno obavljaju dezinfekciju javnih površina i ustanova i obaveštavaju građane o merama Vlade Srbije.

Izvor: T a n j u g

Leposavićsmrtni slučajkoronavirusKosovoMarko Đurić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?