:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Mart 14, 2019   9:30

0

342

Đurić: Platforma Prištine je "ubistvo dijaloga s predumišljajem"

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je jutros da platforma Prištine predstavlja poslednji ekser u mrtvački kovčeg dijaloga s Beogradom, odnosno, kako je rekao, to je "ubistvo dijaloga s predumišljajem".

Kako je rekao gostujući u Novom jutru na TV Pink, pripadnik opozicionog protesta "1 od 5 miliona" Dragana Đilasa Slobodan Petrović glasao je za donošenje te platforme u Skupštini Kosova.

"Srpska lista je politička organizacija Srba na Kosovu i Metohiji koja je osvojila preko 90 odsto glasova naših sunarodnika u našoj južnoj pokrajini. Ona je nastala od ideje da Srbi na Kosovu i Metohiji ne treba da se dele politički pred Albancima, već da treba da nastupaju složno i jedinstveno", kazao je Đurić.
On je ukazao da je preko 90 odsto Srba na KiM taj "državotvorni, nacionalno odgovorni stav prepoznalo i podržalo Srpsku listu, a na tim izborima za pokrajinske institucije svoje kandidate imali su i pojedini krugovi u međunarodnoj zajednici, koje su podržali Albanci sa idejom da Srbi na Kosovu i Metohiji budu u više kolona i da budu razbijeni".

Slobodan Petrović i njegova struktura su, istakao je Đurić, najbolja manifestacija upravo takve politike, i zato, dodao je, odaje priznanje Srpskoj listi, koja se uz sve poteškoće sa kojima se suočava, sledeći državnu politiku Srbije, svakoga dana bori za srpske interese na Kosovu i Metohiji.

"Pored svih problema, Srpska lista uspeva i da raskrinkava laži koje Priština plasira preko Slobodana Petrovića i njemu sličnim", rekao je Đurić.

On je rekao da Slobodan Petrović umesto da protestuje protiv svega onoga što protiv Srba rade Albanci na Kosovu i Metohiji, protiv anticivilizacijskih taksi, napada na "Trepču" i ostalog, podržava proteste "1 od 5 miliona".

Dodao je da je to čovek koji je podržao i dao kvorum u Skupštini Kosova da se izglasa platforma u kojoj se najdirektnije nalaže da jedino rešenje za Kosovo i Metohiju može da bude puna nezavisnost.

"Njihov, '1 od 5 miliona' Slobodan Petrović, podržao je da se donese ta platforma u Skupštini Kosova. Imamo zvaničan listing koji to dokazuje. On je javno podržao usvajanje ove platforme na čelu s (Fatmirom) Ljimajem", rekao je Đurić.

"Ovo je veoma ozbiljan napad na budućnost Srba i Albanaca. I to bez preterivanja", istakao je Đurić za TV Pink.

Izvor: RTV,T a n j u g

ĐurićKiMPetrović1 od 5 milionaplatforma Prištine

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva