:

:

TV Most

Foto: youtube/printscreen

clock

April 24, 2020   13:32

0

74

Đurić podržao predstavnicu UN i pesmu posvećenu herojima borbe protiv pandemije

Kao znak podrške u borbi protiv pandemije kovid 19 i obeležavanja 75 godina od osnivanja UN, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić podelio je na Tviteru poruku solidarnosti svetu, koju je objavila predstavnik generalnog sekretara i šef Kancelarije UN u Beogradu Simona Mirela Mikulesku.

Naime u objavi Mikulesku je pesma sa porukom solidarnosti, posvećena herojima koji se nalaze na prvoj liniji fronta u borbi protiv epidemije koronavirusa, a snimljena je u godini kada se obeležava 75 godina od osnivanja Organizacije Ujedinjenih nacija.

Pesmu "Heal the World" izvodi 26 bivših i sadašnjih ambasadora Un zajedno sa bendom "UNRocks" koji je oformilo šestoro UN diplomata.

Jedan od osnivača, vokal i gitarista u bendu je ambasador Srbije u UN Milan Milanović.

„S ponosom objavljujem da 26 bivših i sadašnjih ambasadora u UN ovim videom odaju počast onima koji danas leče i kao poziv donatorima. Ovo je naš način da odamo počast UN povodom 75 godina od osnivanja“, navela je u objavi Mikulesku, sa pozivom da se poruka širi.

Savet bezbednosti UN održaće danas sednicu na kojoj će biti predstavljen izveštaj UNMIK-a o Kosovu.

Sednica SBUN se ovog puta održava u specifičnim okolnostima, u uslovima pandemije kovida19, što je uslovilo i promenu načina rada samog Saveta bezbednosti, koji ne zaseda kao do sada, već putem video-konferencije.

Izvor: Kosovo online

KiMĐurićpodrškaSimona Mirela MikuleskuUN
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva