:

:

TV Most

Foto: Kancelarija za KiM

clock

Avgust 31, 2020   12:02

0

100

Đurić: Potrebno nam je jedinstvo po pitanju KiM

Direktor Kancelarije za KIM Marko Ðurić kaže da je srpskoj delegaciji teško kada pred važne razgovore u Vašingtonu i Briselu trpi udarce i "kod kuće" i da je potrebno srpsko jedinstvo po pitanju KiM.

On je za TV Hepi rekao da je istina najjače oružje, a da je istina da Srbiji niko ništa ne nudi po pitanju KiM.

"Istina je i da su na neki način očekivanja i EU i Donalda Trampa da u jednom trenutku dođe do međusobnog priznanja. Srbija ne prihvata nezavisnost KiM. Rukovodstvo Srbije na čelu sa Aleksandrom Vučićem je pokazalo od 2012. godine do danas da ima dovoljno političke hrabrosti da ne prihvati nametanje nezavisnosti KiM", naveo je on.

Upitan da prokomentariše navode medija da Dragan Ðilas i Vuk Drašković traže od predsednika Srbije da prizna KiM, Ðurić je rekao da ga ne izneđuje.

"Međutim, ne mogu da da kažem da me ne boli, bez obzira koliko male te političke grupacije bile, bez obzira što pojedinci koji se pominju nisu ili ne bi prešli cenzus na izborima", naglasio je on.

Dodaje da nije slučajno što se to dešava pred sastanak u Vašingtonu i naglašava da je došlo do regrutacije onih koji rade po spoljnim nalozima da otežaju državnu poziciju Srbije.

"Vučić postaje dežurna meta. Imate grupu neodgovornih političara kojima je važnije da napadaju Vucića, lično, nego da stoje složno i solidarno po ovako značajnom pitanju. Zato ih ljudi ne poštuju", zaključio je on.

Izvor: Танјуг

KiMĐurićKancelarija za KiMdijalog Beograda i Prištine
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva