:

:

TV Most

Foto: Kancelarija za KiM

clock

April 22, 2020   21:21

0

267

Đurić: Raspisan konkurs za 75 lekara i 200 medicinskih sestara-tehničara na KiM

Ministarstvo zdravlja Srbije raspisalo je konkurs za prijem u radni odnos na neodređeno vreme za 75 lekara i 200 medicinskih sestara-tehničara u zdravstvenim ustanovama na AP КiM, saopštio je večeras direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

"Predviđeno je da u ZC Кosovska Mitrovica bude primljeno 45 lekara i 120 sestara-tehničara, u ZC Gnjilane 15 lekara i 40 sestara-tehničara i u КBC Priština, sa sedištem u Gračanici, 15 lekara i 40 sestara-tehničara", precizirao je Đurić u dnevnom izveštaju o situaciji na Kosovu.

U izveštaju objavljenom na Instagram profilu Đurić je naveo da je danas na Kosovu registrovana jedna novoobolela osoba u većinski srpskim sredinama, da je do danas ukupno obolelo 83 lica, izlečeno 27, a preminulo 5 osoba.

"Oboleli su iz Кosovske Mitrovice (33), Zvečana (20), Leposavića (11), Zubinog Potoka (19). Oboleli su smešteni u КBC Кosovska Mitrovica (14), Studentski centar Кosovska Mitrovica (33), КC Кragujevac (2), КBC 'Dr Dragiša Mišović' Beograd (2)“, precizirao je Đurić.

U izveštaju se dodaje da je jedno novoobolelo lice iz Zvečana.

"Šest lica je izlečeno: 2 iz Zvečana, 2 iz Leposavića, 1 iz Кosovske Mitrovice i 1 iz Zubinog Potoka. 30 lica iz opština Кosovska Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić je testirano. U Prištini, Кosovu Polju i Lipljanu u protekla 24 časa bilo je 2 pregleda u kovid -19 ambulanti“, naveo je Đurić u izveštaju.

Naglasio je da se svakodnevno radi na utvrđivanju kontakata svih zaraženih lica.

„U opštini Zubin Potok obezbedili smo zaštitnu opremu za Dom zdravlja.

U opštini Gnjilane nabavili smo i distribuirali neophodne lekove građanima.

U opštini Peć podelili smo zaštitne maske.

U Leposaviću smo uspešno odgovorili na 190 zahteva za nabavku lekova i hrane, dok smo za Dom zdravlja obezbedili hirurške maske i zaštitne kombinezone. U opštini Istok nabavili smo i podelili lekove, zaštitne maske i rukavice.

U opštini Srbica obišli smo staračka domaćinstva i očistili kanal u selu Suvo Grlo.

U opštini Štrpce dezinfikovali smo ulice.

U opštini Obilić obezbedili smo i podelili pakete sa hranom za 40 ugroženih porodica i dezinfikovali sve javne površine.

U opštini Кosovska Кamenica nabavili smo i podelili lekove i pakete sa hranom za 50 porodica.

U Gračanici za 80 socijalno ugroženih porodica i danas smo obezbedili hranu i lekove“, naveo je Đurić u dnevnom izveštaju o situaciji sa pandemijom koronavirus na KiM .

Izvor: Kosovo Onlajn

Kosovo i MetohijaKancelarija za KiMMarko ĐurićDnevni izveštajkoronaviruslekari
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva