:

:

TV Most

clock

Maj 13, 2020   10:55

0

116

Đurić: Ruska pomoć podigla moral građanima Srbije

Pomoć ruskih vojnih stručnjaka tokom epidemije korona virusa imala je veliki moralni značaj za srpski narod, izjavio je danas direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić u intervjuu za rusku agenciju TASS.

On je rekao da u vreme izazova države i narodi treba jedni drugima da konkretnim postupcima solidarnosti pokažu da nisu sami u nevolji, što naročito važi za zemlje sa tradicionalno prijateljskim i bratskim odnosima.

"Siguran sam da je prisustvo ruskih vojnih stručnjaka, pored doprinosa vojnoj saradnji između naše dve zemlje, imalo prvo i najvažnije moralni uticaj na spremnost građana Srbije da izdrže teške nedelje i mesece borbe protiv nevidljivog i uglavnom nepoznatog neprijatelja", rekao je Đurić.

Đurić kaže i da će se pomoć Rusije pamtiti i ceniti dugo u Srbiji zato što je prijatelj koji priskoči u nevolji pravi prijatelj.

On je primetio da je solidarnost među zemljama i narodima od ogromnog značaja u pandemiji korona virusa, a od ključnog značaja je da svi pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija, makar ona bila i simbolična.

"Verujem da to treba da postane princip međunarodnih odnosa u periodu posle korona virusa", zaključio je Marko Đurić.

Izvor: Танјуг

ĐurićKancelarija za KiMRusijapomoć
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva