:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Jun 05, 2019   10:51

0

152

Đurić s funkcionerima KP Kine o unapređenju saradnje

Centralni komitet Komunističke partije Kine dočekao je danas u Pekingu na visokom nivou delegaciju Srpske napredne stranke, koja boravi u studijskoj poseti Kini, saopštila je danas ta stranka.

Poseta se odvija u okviru predsedničkog projekta nedavno dogovorenog između predsednika SNS Aleksandra Vučića i generalnog sekretara Komunističke partije Kine Si Đinpinga. 

Šef delegacije i potpredsednik SNS Marko Đurić imao je danas više važnih sastanaka u Centralnom komitetu KPK, na kojima je konkretizovan plan unapređenja saradnje dveju partija. 

U, kako navode, prijateljskom i otvorenom razgovoru sa zamenikom ministra međunarodnog odeljenja KPK Vang Jađunom, obostrano je istaknuto da sadašnji globalni problemi koji nisu viđeni u poslednjih sto godina zahtevaju ulaganje zajedničkih napora u očuvanju mira i poštovanju međunarodnog prava, koje se pre svega zasniva na principima ravnopravne saradnje, slobodne trgovine i poštovanja samostalnog i nezavisnog razvoja svih država u svetu. 

Đurić je još jednom zahvalio Kini i predsedniku Siju zbog principijalne politike poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije, kao i podrške srpskom rukovodstvu u traganju za kompromisnim rešenjem za Kosovo i Metohiju. 

Šef delegacije SNS je naglasio i da je zajednička želja dveju partija da se Kina i Srbija razvijaju, imajući u vidu političku stabilnost, ubrzani ekonomski i tehnološki razvoj, kao i sveukupni propsperitet dveju zemalja. 

Još jednom je potvrđen jasan stav Srbije o podršci politici jedne Kine, kao i zacrtanim smernicama sveopšteg društvenog razvoja na planu multilateralizma, ekonomije i bilateralnih odnosa. 

Delegacija SNS iskazala je veliku zahvalnost zvaničnicima Centralnog komiteta za kineske investicije u Srbiji, i konstatovana je saglasnost o važnosti nastavka produbljivanja ekonomskih odnosa Srbije i Kine u okviru inicijative "Pojas i put". 

Posebno je podvučena potreba da se snažno čuva nasleđe tradicionalnog prijateLjstva srpskog i kineskog naroda, ali i sa pažnjom neguje i razvija saradnja između SNS i KPK, koja je od strateškog značaja za nastavak saradnje Srbije i Kine.

Izvor: T a n j u g

KinaSNSKPKĐurić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva