:

:

TV Most

clock

Februar 04, 2019   12:47

0

100

Đurić sa ambasadorom Austrije, Srbija neće dozvoliti otimanje Trepče

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Austrije u Beogradu, Nj.E. Nikolausom Luterotijem, kojeg je upoznao o bezbednosnim, socijalnim i političkim problemima sa kojima se suočava srpski narod na Kosovu i Metohiji.

Tom prilikom, Đurić se posebno osvrnuo na odbijanje privremenih prištinskih vlasti da ukinu takse na srpsku robu i pored nedvosmislenog apela međunarodne zajednice, istakavši da politički predstavnici kosovskih Albanaca time dokazuju da se na njih ne može računati kao na kredibilne i konstruktivne sagovornike u pronalaženju održivog rešenja u odnosima Beograda i Prištine.

Đurić je, takođe, izrazio zabrinutost zbog nastavka procesa destabilizacije usled novog jednostranog poteza Prištine usvajanjem Zakona o statutu „Trepče“, naglasivši da će i eventualna primena tog zakona negativno uticati na dijalog o normalizaciji odnosa.  

„Srbija neće dozvoliti direktan pokušaj otimanja „Trepče“ i ugrožavanja opstanka srpskog naroda na KiM“ , rekao je Đurić.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je istakao da je Austrija važan partner Srbije u izazovima sa kojima se suočava u obezbeđivanju stabilnosti i prosperita u regionu, i zahvalio ambasadoru Luterotiju na aktivnoj ulozi koju njegova zemlja ima u tom procesu, navodi se u saopštenju za javnost Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije.

Izvor: TV Most, saopštenje

đurićambasador austrijetrepča
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva