:

:

TV Most

clock

Februar 04, 2019   12:47

0

138

Đurić sa ambasadorom Austrije, Srbija neće dozvoliti otimanje Trepče

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Austrije u Beogradu, Nj.E. Nikolausom Luterotijem, kojeg je upoznao o bezbednosnim, socijalnim i političkim problemima sa kojima se suočava srpski narod na Kosovu i Metohiji.

Tom prilikom, Đurić se posebno osvrnuo na odbijanje privremenih prištinskih vlasti da ukinu takse na srpsku robu i pored nedvosmislenog apela međunarodne zajednice, istakavši da politički predstavnici kosovskih Albanaca time dokazuju da se na njih ne može računati kao na kredibilne i konstruktivne sagovornike u pronalaženju održivog rešenja u odnosima Beograda i Prištine.

Đurić je, takođe, izrazio zabrinutost zbog nastavka procesa destabilizacije usled novog jednostranog poteza Prištine usvajanjem Zakona o statutu „Trepče“, naglasivši da će i eventualna primena tog zakona negativno uticati na dijalog o normalizaciji odnosa.  

„Srbija neće dozvoliti direktan pokušaj otimanja „Trepče“ i ugrožavanja opstanka srpskog naroda na KiM“ , rekao je Đurić.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je istakao da je Austrija važan partner Srbije u izazovima sa kojima se suočava u obezbeđivanju stabilnosti i prosperita u regionu, i zahvalio ambasadoru Luterotiju na aktivnoj ulozi koju njegova zemlja ima u tom procesu, navodi se u saopštenju za javnost Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije.

Izvor: TV Most, saopštenje

đurićambasador austrijetrepča
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?